Пандемията от обърна света с главата надолу през последните седмици.

...
Пандемията от обърна света с главата надолу през последните седмици.
Коментари Харесай

Превръщане на кризата във възможност? Възстановяване на икономиката на ЕС

Пандемията от обърна света с " главата надолу " през последните седмици. Въпреки инфекциите и стотиците смъртни случаи, които се случват всекидневно в цяла Европа, въпреки всичко е значимо да имаме проект за възобновяване откакто рецесията отмине. Тя ще остави след себе си криза, безработица и огромни вреди в европейската индустрия. Ето за какво в този момент е необходим прецизен проект за възобновяването на стопанската система на Европейски Съюз, написа Глен Ходсон в коментар за " Emerging Europe ".

Възможността е под формата на избавителен пакет от 500 милиарда евро, контрактуван от държавите-членки на Европейски Съюз, и пакет от тласъци за 750 милиарда евро, избран от Европейската централна банка за битка с въздействието на ковид.

Но какво да вършим?

Въпреки че Европейски Съюз се оправя добре с задачите си - за Зелена договорка и цифровия преход в Европа, въпреки всичко остават жизненоважни въпроси за бъдещето на Европа - заканите за глобализацията към този момент се усещат.

Гласовете, призоваващи за национални / европейски дейности за отбрана и поддръжка на европейския бизнес в изолираност, ще нарастват. Съществува риск новосъздадената индустриална тактика на Европейски Съюз да бъде употребена като средство за подкрепяне на " страдащи " европейски компании и да налива пари в други начинания, вместо да поддържа нововъведения и технологии.

Когато предложенията за идната многогодишна финансова рамка се преправят и програмата за 2020 година се актуализира, ръководителите, които вземат решения, би трябвало да имат поради следните точки, написа създателят на материала.

Първо, водачите на Европейски Съюз би трябвало да помнят, че веригите за доставки са световни и не би трябвало да затварят границите и да основават " Крепост Европа ". Нужни са нулеви цени за импорт и Европейски Съюз би трябвало да се стреми да анулира възбраната им за експорт допустимо най-скоро.

Второ, има потребност от подсилване и довеждане докрай на единния пазар на Европейски Съюз. Макар да наподобява хладнокръвен, завършването на единния пазар на Европейски Съюз - посредством попълване на пропуски, гарантиране на вярното използване на законодателството в целия Европейски Съюз и вярно използване би било отлично за Европа. Единният пазар е най-голямото преимущество на Стария континент и би трябвало да включва финанси, банкиране, услуги.

Вътрешният пазар също е една от най-хубавите благоприятни условия на Европа за бъдещето: постигането на това би било най-голямото преимущество за бизнеса в Европа. Прогнозите допускат, че един по-интегриран и по-добре работещ обединен пазар би добавил спомагателни 183 милиарда до 269 милиарда евро годишно за създадени артикули и спомагателни 338 милиарда евро годишно за услуги. Общо това съставлява нарастване на Брутният вътрешен продукт на Европейски Съюз от почти 12%.

Трето - нужни са технологии и нововъведения за увеличение фокуса върху научноизследователската и развойна активност и с цел да се основат работни места. Начинът, по който научните организации по света действат- споделят информация за намиране на лечебни лекувания и ваксини за битка с ковид - би трябвало да бъде модел за бъдещето за всички браншове.

И най-после, би трябвало да се даде приоритет на свободното придвижване на работна ръка сред държавите-членки на Европейски Съюз и нейните съседи отвън Европейски Съюз. За възгледите за миграцията в Европа са враждебни, а Covid-19 улесни затварянето на границите ни.Този метод е неправилен.

Въпреки краткосрочния стопански спад, в Европа има потребност от работна ръка, изключително от квалифицирани служащи. Възстановяването и икономическият напредък на Европейски Съюз зависят от софтуерните, инженерните и здравните браншове.

В момента Европа е изправена пред голяма рецесия и водачите на Европейски Съюз имат опцията да трансфорат това във опция. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР