Пандемията от ковид днес продължава заради неваксинираните, заяви днес еврокомисарят

...
Пандемията от ковид днес продължава заради неваксинираните, заяви днес еврокомисарят
Коментари Харесай

ЕК обвини неваксинираните за продължаващата пандемия

" Пандемията от коронавирус през днешния ден продължава поради неимунизираните ", съобщи през днешния ден еврокомисарят по опазването на здравето Стела Кириакидис пред Европейския парламент.

Тя дефинира въвеждането на документите за коронавирус и мащаба на имунизацията против новото заболяване в Европейски Съюз като триумф. Еврокомисарят добави, че тази седмица Европейска комисия ще предложи промени в разпоредбите за документите и за слагането на спомагателни дози ваксини на ваксинираните, съобщи Българска телеграфна агенция.

Кириакидис уточни, че растежът в броя на заболелите в последните седмици е обезпокоителен. По нейните думи имунизациите остават най-ефикасното средство за битка с пандемията. Ваксините не са задоволителни, по тази причина работим за обезпечаването на общодостъпни медикаменти, добави еврокомисарят.

В мненията на парламентарните групи от Европейската национална партия поддържаха визията, че виновността за пандемията е на неимунизираните. От тази политическа мощ дефинираха документите като триумф.

Социалистите и демократите обявиха, че имунизациите дават резултат, само че настояха страните от Европейски Съюз да съгласуват противоепидемичните ограничения. От групата " Обнови Европа " регистрираха, че обособените страни вкарват разнообразни ограничения и настояха за повишение на публичното доверие в ограниченията, както и за битка с дезинформацията за пандемията.

Зелените също желаеха координиран европейски метод с добре премислени ограничения. Те се причислиха към апела за противопоставяне на дезинформацията, само че настояха имунизирането да остане непринудено решение. Групата " Идентичност и народна власт " настоя за обезпечаване на хапчета срещу коронавирус и за развиване на нови лекувания на заболяването.

Според Европейските консерватори и реформатори имунизациите не са постигнали задачата да обезпечат дълготраен имунитет. По техните думи документите за коронавирус са неуспех, тъй като не са лимитирали пандемията и основават дискриминация. От тази група се причислиха към апела имунизирането да остане непринудено.

Левите показаха, че Европейски Съюз е постигнал триумф с общата поръчка на ваксини и с въвеждането на документите. Те също поддържаха доброволното имунизиране, само че разясниха, че през днешния ден Европейски Съюз отново е там, където беше преди година във връзка с пандемията. Според тях, даже всички да са имунизирани, пандемията няма да бъде спряна, до момента в който не съществува общодостъпно лекуване.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР