Пандемията от Ковид-19 подтикна хората да бъдат възможно най-близо до

...
Пандемията от Ковид-19 подтикна хората да бъдат възможно най-близо до
Коментари Харесай

Да те заболи главата: Вижте колко пари вървят хубави имоти край София

Пандемията от Ковид-19 подтикна хората да бъдат допустимо най-близо до природата, заради което значително столичани започнаха да търсят къща или апартамент със личен двор в покрайнините на града.

Най-предпочитаните региони за живеене в къща с двор си остават Бояна, Драгалевци, Симеоново, в.з. Малинова котловина, Горна баня, Бистрица, Панчарево и Лозен. В тези региони предложенията за къща започват от 300 000 евро до имения за осемцифрени суми.

Това съобщи мениджърът продажби в Arco Real Estate Цветелин Иванов пред Pariteni.bg. По думите му, наклонността демонстрира, че най-предпочитани са т.нар. " южни региони ”, въпреки и това разбиране да става все по-обширно.

" Именно там обаче се вижда най-голямо търсене на жилища и къщи вид " ново строителство ”. Днес за " южен регион ” можем да определим тези от центъра на града до полите на Витоша, както и всички граничещи и близки до Южна дъга, от село Лозен и Панчарево, чак до Горна Баня и Овча Купел.

Някои от тези региони са подобаващи за нискоетажно строителство на къщи и комплекси от къщи, а други са в по-силно урбанизирани зони, до основни пътни артерии, като бул. " Черни връх ”, и са подобаващи за високоетажни здания с над 20 етажа и стотици жилищни единици в тях ", споделя Иванов..  

" Ако вземем поради първото шестмесечие на 2023 година, съпоставено със същия интервал за миналата година, виждаме спад на броя осъществени покупко-продажби у нас.

Основна причина за това е смяната в държанието на купувачите, които към този момент демонстрират повече самообладание и търсят допустимо най-хубавата договорка за тях, даже и да се наложи да изчакат малко повече, преди да я сключат.

Само за съпоставяне, през 2022 година забелязвахме напълно друго, даже по-истерично държание измежду купувачите, които, обезпокоени от инфлацията и ежедневното повишаване на цените на парцелите, желаеха да влязат в договорка допустимо най-бързо.

Днес обстановката е по-различна, а на пазара се вижда повече разсъдък и не се търси покупка " непременно ”. Благодарение на това, в огромен % от случаите даже се стига до намаление на желаната цена на парцела в района сред 2 и 7 % - нещо, което не се наблюдаваше като наклонност през 2022 година ", споделя още мениджърът.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР