Пандемията от коронавируса принуди членовете на ЕС да свалят маските,

...
Пандемията от коронавируса принуди членовете на ЕС да свалят маските,
Коментари Харесай

Разпад на Европейския съюз предрече руски експерт

Пандемията от ковид принуди членовете на Европейски Съюз да смъкват маските, доказвайки, че европейската взаимност не съществува и всеки в този момент е самичък за себе си.
Това мнение изрази специалистът от Руския институт за стратегически проучвания (РИСИ) Игор Пшеничников. Според него в последна сметка може да се стигне до тов а Европейски Съюз вечно да загуби предходния си образ или даже да престане да съществува.
" Лидерите на Европейски Съюз имат намерение да обсъдят дейностите си посредством видеовръзка на 26 март на фона на обстановката с разпространяването на новия ковид. Междувременно сходна среща на върха, извършена преди дни, сподели, че рухването на " обединена Европа " е изцяло вероятен факт. Оказа се, че няма европейска взаимност, в Европа всеки е самичък за себе си “, разяснява Пшеничников, представен от ТАСС.
Според специалиста, в Европейски Съюз има ясно разминаване във възгледите за казуса с пандемията . Така френският президент Еманюел Макарон се застъпва за обща координирана фискална политика, която би смекчила икономическите последствия от рецесията, очакваща се вследствие на пандемията.
" Франция смята, че никога не е задоволително всяка страна да се изправи против следствията от икономическата рецесия заради ковид единствено със лични средства. И по тази причина тя желае съгласуван проект, който би имал за цел да се бори с многото последствия от рецесията, чиято дълготрайност е непредсказуема ", споделя той.
Въпреки това, както Пшеничников обръща внимание, Германия се изрече против ограниченията, препоръчани от Франция.
" Германският канцлер Ангела Меркел оглавява страни, които подозират, че изказванията на Франция и нейните последователи са просто следващият опит за намаляване на фискалната дисциплинираност и за наложително преразпределение на бюджетните потоци от богатите страни в Европейски Съюз към по-бедните ", изяснява специалистът.
" Ясно е, че богатите страни от Европейски Съюз не имат намерение да демонстрират взаимност с други страни, които сега са най-засегнати от ковид, като Италия, да вземем за пример .
Освен това нито една страна от Европейски Съюз не е предоставила на Италия никаква помощ. Това беше направено единствено от Китай и пандемията на ковид сподели какво коства този Евро „ съюз “ и „ общоевропейските полезности “.
" След всеобщото световно " излекуване “ от ковид, Европейският съюз може да се показа в нова, разрушена форма, в случай че изобщо се е съхранила такава. Пандемията може да приключи с цялостен ерес в Европейския съюз, " споделя специалистът.
" В същото време крахът на Европейски Съюз е доста преференциален за Съединени американски щати и съответно за президента Доналд Тръм п, който смята Европейски Съюз, както и Китай, за свои съществени търговски и стопански съперници. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР