Пандемията от коронавируса може да предизвика ръст в замърсяването на

...
Пандемията от коронавируса може да предизвика ръст в замърсяването на
Коментари Харесай

Пандемията от коронавируса увеличава замърсяването в световния океан

Пандемията от ковид може да провокира растеж в замърсяването на международния океан, тревожат се еколози на фона на от ден на ден находки на изхвърлени по бреговете или плуващи като медузи употребявани маски за лице и защитни ръкавици, заяви английският в. "Гардиън ".

Френската неправителствена организация "Операсион мер пропр ", която постоянно почиства Лазурния бряг от боклуци, още от предишния месец бие паника за растеж в замърсяването.

Гмуркачи на организацията са намерили "ковид боклуци ", споделя Жофри Пелтие от организацията. Става дума за латексови ръкавици, маски и бутилки от дезинфектанти, открити в Средиземно море и смесени с нормалния за региона отпадък от пластмасови чаши и алуминиеви кутийки от бира и безалкохолни питиета.

Само във Франция управляващите направиха поръчка за над два милиарда маски за еднократна приложимост, споделя Лоран Ломбард от организацията. "Като знаем това, скоро ще сме изправени пред риска в Средиземно море да има повече маски, в сравнение с медузи ", написа той в обществените мрежи.

По данни на Организация на обединените нации всяка година в международния океан се изхвърлят към 13 милиона тона пластмасови боклуци, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР