Пандемията от коронавируса е едно от най-тежките положения, в които

...
Пандемията от коронавируса е едно от най-тежките положения, в които
Коментари Харесай

Пандите, зоопаркът Ocean Park в Хонконг и защо животните решиха точно сега да правят секс

Пандемията от ковид е едно от най-тежките положения, в които сме били поставяни през последните години. И до момента в който затварянето на половината свят и изолацията стартират от ден на ден да ни тежат, тези ограничения се отразяват извънредно позитивно на някои. Особено на две на две панди в зоопаркът в Хонконг, които най-сетне получават задоволително време уединено, с цел да могат да се отдадат на любовни милувки и да вършат секс.

Въпреки че за повече от нас въпросният акт не е нещо изключително, чиновниците на зоопарка са доста горди от дейностите на пандите, заради няколко аргументи.

Работниците, които се грижат за животните в Ocean Park, се пробват безрезултатно от 10 години да се снабдят с наследници от 14-годишните панди Ин Ин и Ла Ла, като се надяват, че двете животни ще проявят предпочитание да се чифтосат естествено. Десетилетие на старания, които обаче се оказват безплодни, тъй като животни отхвърлят да се сношават.

Тъй като зоопаркът е затворен за гости от края на януари поради огнището на Covid-19, личният състав вижда промени в държанието на животните.

От края на март Ин Ин стартира да прекарва повече време в игра във водата, до момента в който Ла Ла оставя обозначения с аромата си към местообитанието си и търси региона с аромата на Ин Ин. След тази въведения на животните, от Ocean Park гордо афишират, че двете панди най-сетне са показали и полови влечения една към друга.

" Успешният полов развой на двете огромни панди е извънредно трогателен за всички нас, защото шансът за бременност посредством естествено чифтосване е по-висок, в сравнение с посредством изкуствено осеменяване ", разясняват от зоологическата градина, като дават обещание да осведомят дали пандите са съумели да създадат бебе.

Големите панди са класифицирани като уязвим тип с приблизителна популация сред 500 и 1000, съгласно листата на застрашените типове от Международния съюз за запазване на природата. Те са оповестени за " застрашени " през 2016 година

Прекласификацията им идва, откакто китайското държавно управление започва стратегия за опазването им, с цел да опита да усили популацията на огромната панда, като се увери, че в горите им задоволително бамбук, с цел да се изхранват. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР