Пандемията от коронавирус ще стопира процеса на поскъпване на недвижимите

...
Пандемията от коронавирус ще стопира процеса на поскъпване на недвижимите
Коментари Харесай

Тук имотите ще поевтинеят

Пандемията от ковид ще стопира процеса на повишаване на недвижимите парцели в Канада. През март цените на жилищата в северноамериканската страна доближиха максимума си на месечна база за последните две години. От началото на предишния месец, обаче се следи „ срив” при продажбите в жилищния сегмент, в резултат на процедура спрените огледи. Това значи, че след мартенския спад от 14.3% при покупко-продажбите, ще последва още по-силен през април.

„ Броят на новите разгласи през март също регистрира внезапен спад. Отчитайки високия растеж на безработицата и проблемите с постъпването на средства, които породиха на пазара на краткосрочни наеми при вложителите, свързани с рестриктивните мерки в туристическия отрасъл, най-вероятно в околните месеци на пазара ще се появят насилствени продажби. А притежателите на сходни парцели ще би трябвало да са подготвени на отстъпки в цената, в случай че желаят да привлекат и дребното претендент купувачи”, предвижда Стивън Браун, основен икономист на Capital Economics.

С 5% ще поевтинеят парцелите в околните месеци в Канада, предвиждат анализатори. Те също по този начин позволяват, че е налице риск парцелите да сменят притежателите си при още по-ниски цени.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР