Пандемията от коронавирус се превърна в спънка по пътя на

...
Пандемията от коронавирус се превърна в спънка по пътя на
Коментари Харесай

Джокович придобил 80% дял в компания, разработваща лекарство срещу COVID-19

Пандемията от ковид се трансформира в пречка по пътя на тенис звездата Новак Джокович към рекордна 21-титла от купа от шампионат от Големия шлем, откакто той бе депортиран от Австралия поради неналичието на имунизация.  По всичко наподобява, че 34-годишният сърбин залага очакванията си за присъединяване в огромен шампионат на лекарство против COVID-19, написа Ройтерс.

Той има 80-процентов дял в датската биотехнологична компания, която работи по основаването на лекарство против ковид. Главният изпълнителен шеф на QuаntВіоRеѕ Ивaн Лoнцapeвич съобщи пред медията, че номер едно в мъжкия тенис е направил инвестицията през юни 2020 година, само че не разясни в какъв размер е била тя.

Компанията създава пептид, който предотвратява заразяването на човешки кафези с ковид. Тя чака да стартира клинични тествания във Англия това лято.

По думите на Лoнцapeвич за компанията работят дозина откриватели от Дания, Австралия и Словения. Според фиpмeнитe peгиcтpи Джoĸoвич и cъпpyгaтa мy Йeлeнa пpитeжaвaт надлежно 40,2 и 39,8 пpoцeнтa oт ĸoмпaниятa.

Джокович се радва на свръхестествен триумф през последните години, като съгласно Forbes той е бил един от 50-те най-високоплатени спортисти в света през 2021 година Неговите доходи от участията му в шампионати се правят оценка на 4,5 млн. $, а тези отвън тенис корта – на 30 млн. $.

Времето обаче не е на страната на международния номер едно, който желае да се утвърди като най-великият състезател в историята на мъжкия тенис. Той се надяваше да взе участие в провеждащото се сега Открито състезание по тенис на Австралия, само че бе депортиран от страната, поради нейните строги ограничения против неимунизираните.

Джокович рискува да пропусне и Откритото състезание на Франция през май, в случай че актуалната обстановка не се промени, откакто спортното министерство на страната разгласи, че няма да се позволяват изключения от новите имунизационни правила.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР