Пандемията от коронавирус се е отразила негативно на пазара на

...
Пандемията от коронавирус се е отразила негативно на пазара на
Коментари Харесай

COVID-19 удари пазара на труда във Врачанско, наемат все по-малко работници

Пандемията от ковид се е отразила отрицателно на пазара на труда в област Враца, демонстрира информация в данните на Националния статистически институт.
По предварителна информация на института наетите лица по трудово и служебно правно отношение в района към края на декември 2020 година понижават с 0.5% по отношение на края на септември 2020 година, като доближават 35 700 души.
Спрямо края на третото тримесечие на 2020 година най-голямо нарастване на наетите лица по трудово и служебно правно отношение е записано в „ Операции с недвижими имоти” с 34.2%, и „ Създаване и разпространяване на информация и креативен продукти; далекосъобщения” със 7.9%. Най-голямо понижение на наетите лица се следи в икономическите действия: „ Селско, горско и рибно стопанство” с 12%, и „ Административни и спомагателни дейности” с 10.8%.
В структурата на наетите лица по стопански действия максимален е относителният дял на наетите по трудово и служебно правно отношение в дейностите „ Преработваща промишленост” и „ Търговия; ремонт на коли и мотоциклети” - надлежно 15.8% и 13.4%.
В края на декември 2020 година наетите лица по трудово и служебно правно отношение са с 1.7% по-малко в съпоставяне със същия интервал на миналата година, като най-голямо понижението на наетите се следи в икономическата активност „ Преработваща промишленост” с 0.9%.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР