Пандемията от коронавирус се е отразила добре на заплатите във

...
Пандемията от коронавирус се е отразила добре на заплатите във
Коментари Харесай

Пандемията от COVID-19 увеличи заплатите във Врачанско

Пандемията от ковид се е отразила добре на заплатите във Врачанско. Средната брутна месечна работна заплата в региона за октомври 2020 година е 1 316 лева, за ноември – 1 366 лева и за декември – 1 397 лв., оповестяват от Националния статистически институт.
През четвъртото тримесечие на 2020 година междинната месечна работна заплата нараства по отношение на третото тримесечие на 2020 година с 7.8%, като доближава 1 360 лв.. Икономическите действия, в които е записано най-голямо нарастване на междинната месечна заплата, са "Добивна индустрия “ - с 22.7%, "Производство и систематизиране на електрическа и топлинна сила и на газообразни горива “ - с 14.6% и "Преработваща индустрия “ - с 13.8%. Най-голямо понижение на междинната месечна работна заплата е записано в дейностите "Хотелиерство и ресторантьорство “ - с 21.2%, „ Създаване и разпространяване на информация и креативен продукти; далекосъобщения “ - с 20.2% и „ Финансови и застрахователни действия “ - с 6.9%.
Най-високо средномесечно трудово заплащане през четвъртото тримесечие на годината са получили наетите лица в следните стопански действия: "Производство и систематизиране на електрическа и топлинна сила и на газообразни горива”; "Образование”- 1 519 лева; "Държавно управление” - 1 421 лв..
Най-ниско са били платени наетите лица в: "Административни и спомагателни дейности”- 682 лева; "Други дейности”- 678 лева; "Хотелиерство и ресторантьорство” - 554 лв..
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР