Пандемията от коронавирус рязко е увеличила броя на бедните в

...
Пандемията от коронавирус рязко е увеличила броя на бедните в
Коментари Харесай

Рязък скок на бедните в Италия след пандемията

Пандемията от ковид внезапно е нараснала броя на бедните в Италия, където 5,6 милиона души към този момент живеят в недостиг - с един милион повече, в сравнение с преди пандемичната рецесия, заяви филантропичната организация " Каритас Италия " в отчет, оповестен през днешния ден.

В документа се показва, че рецесията е " невиждана " - повече от 1,3 милиона малолетни живеят в 2 милиона небогати фамилии без средства за заслужен живот. Много италианци, които са били на ръба на бедността, са изпаднали в цялостна беднотия в изискванията на пандемията, а тези, които към този момент са били небогати, надали ще се възстановят сами, отбелязва " Каритас Италия ". Областите Вале д`Аоста, Кампания, Лацио, Сардиния и Южен Тирол са най-силно наранени от беднотия, оповестява " Дойче веле ".
 Задължителен зелен пропуск от през днешния ден в Италия: Протести на пристанищата Задължителен зелен пропуск от през днешния ден в Италия: Протести на пристанищата
Днес в италианските пристанища се събраха протестиращи поради влизащите в действие нови условия за служащите, подбудени от пандемията,...

" Каритас " прикани държавното управление на италианския министър-председател Марио Драги да преразгледа стратегиите за държавна помощ, защото повече от половината нуждаещи се италианци не получават помощи, а доста от тях страдат и от непостижими задължения и заеми. В отчета се показва, че още преди пандемията милиони италиански фамилии са имали толкоз огромни задължения, че не са могли да ги изплащат при естествени условия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР