Пандемията от коронавирус продължава да нанася поражения на ниво спорт.

...
Пандемията от коронавирус продължава да нанася поражения на ниво спорт.
Коментари Харесай

Франция спря волейбола и остана без шампиони

Пандемията от ковид продължава да нанася провали на равнище спорт. Този път става дума за Франция. Местната волейболна лига гласоподава в поддръжка на окончателното преустановяване на всички шампионати в страната.

И мъжките, и женските шампионати завършиха, като и тук няма да се присъждат трофеи. Така Франция се причисли към по-голямата част от страните, които прекратиха всички волейболни действия заради настъплението на COVID-19. Двубоите бяха прекъснати от 13 март, два кръга преди края на постоянния сезон.

При мъжете водач е миналогодишният първенец Тур. Българските волейболисти Мартин Атанасов и Иван Колев и воденият от Силвано Пранди Шомон завършиха сезона на четвъртата позиция в класирането.

При дамите Ева Янева и Петя Баракова и техният Волеро Льо Кане са трети в таблицата, първи е Мюлуз. Другата българка в шампионата, Мира Тодорова остана на пето място с миналогодишния първенец Кан.



Rазпределението на местата за европейските шампионати през идващия сезон ще се основава на класирането от постоянния сезон 2019/20. При дамите, първите два тима в таблицата (Мюлуз и Нант) ще играят в Шампионската лига, третият тим (Льо Кане) се класира за Купата на CEV, до момента в който четвъртият тим (Безие) ще се изявява в " Чалъндж къп.

В мъжката лига първият тим (Тур)ще играе в Шампионската лига, вторият тим (Монпелие) се класира за Купата на CEV. Отборите, класирани на трето (Рен) и четвърто място Шомон), ще вземат присъединяване в " Чалъндж къп ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР