Пандемията от коронавирус поставя много и различни въпроси, и един

...
Пандемията от коронавирус поставя много и различни въпроси, и един
Коментари Харесай

Ще ускори ли COVID-19 навлизането на роботите в ежедневието ни?

Пандемията от ковид слага доста и разнообразни въпроси, и един от тях е ще форсира ли COVID-19 замяната на хората с роботи. Ето и мнението на футуролозите.

Пепър към този момент е прочут на клиентите на верига магазини в немския град Линдлар. Симпатичният хуманоид приканва хората да съблюдават нужната отдалеченост.

Според футуролозите, от ден на ден специалности ще бъдат сменени от роботи, и коронавирусната зараза доста форсира процеса.

Само до преди няколко месеца за хората " човешкият детайл " беше доста значим... с появяването на COVID-19 и рекомендациите за ограничение на физическите контакти, обаче обстановката се промени.

Сега ще се търсят места, където има допустимо минимум хора, и няма значените дали става дума за бизнес или развлечение, безапелационни са специалистите.

Роботи към този момент трайно изместват хора от сферата на чистотата - машини чистят магазините на огромна комерсиална верига в Съединени американски щати. Все повече огромни корпорации употребяват машини за мерене на температура и за доставка на дезинфектанти.

Скоро след началото на пандемията в Ухан на доста места започнаха да употребяват роботи за разнасяне на медикаменти. Ситуацията се повтори и в Италия. Сега роботизирани ръце се употребяват в доста лаборатории за проучване на коронавирусната зараза.

Ефективността на роботите е безспорна - те нямат потребност от отмора, могат да работят 24 часа 7 дни в седмицата, не боледуват. А предвид на хипотезите, че е допустимо опазване на рекомендациите за физическа отдалеченост най-малко до 2021, машините са на път да се трансфорат в неотменима част от всекидневието ни.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР