Пандемията от коронавирус не е приключила и разпределението на ваксини

...
Пандемията от коронавирус не е приключила и разпределението на ваксини
Коментари Харесай

ООН: Пандемията не е приключила, разпределението на ваксини остава скандално несправедливо


Пандемията от ковид не е завършила и разпределението на ваксини в света остава " скандално незаслужено ".

Това съобщи генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш в официално съобщение във връзка втората годишнина от експлоадирането на световната здравна рецесия, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Най-трагичната равносметка от пандемията визира здравето и живота на милиони хора с над 446 милиона случая в света, над 6 милиона доказани смъртни случая и безчет хора, борещи се с утежняване на психологичното им здраве ", уточни той.

" Благодарение на невижданите ограничения в региона на публичното здраве и изключително бързото създаване и внедряване на ваксини доста райони от света съумяват да вземат пандемията под надзор. Но ще е сериозна неточност да се счита, че тя е завършила ", добави генералният секретар на Организация на обединените нации.

" Същевременно разпределението на имунизациите остава скандално неравномерно - предприятията създават 1,5 милиарда дози месечно, само че близо 3 милиарда души към момента чакат първата си доза ваксина ", сподели Гутериш.

Този " крах " съгласно него е разследване от " политически и бюджетни решения, даващи приоритет на здравето на хората в богатите страни пред здравето на хората в бедните страни ".

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР