Пандемията от коронавирус е основна тема по целия свят, като

...
Пандемията от коронавирус е основна тема по целия свят, като
Коментари Харесай

Новото модерно: Кръщават новородените Корона, Вирус или Ковид

 Пандемията от ковид е съществена тематика по целия свят, като съвсем няма страна, в която заболяването да не се популяризира и да нарушава живота на всички поданици. Затова не е изненадващо, че най-често срещаните думи са ковид, вирус, Ковид и зараза.

Не мина доста време, откогато се появи заболяването, и упоменатите термини към този момент се използват толкоз постоянно, че започнаха да се трансформират даже в имена на новородени. Двойка от индийския град Райпер реши да даде на своите близнаци - момиче и момче, имената Корона и Ковид.

" Когато чиновниците на болничното заведение започнаха да ги назовават Корона и Ковид, ние в действителност взехме решение да им дадем тези имена ", споделя 27-годишната майка и прибавя, че по-късно може да има смяна в имената на децата “, оповестява БГНЕС.

Тези индийски родители не са единственият случай. Мексиканката Ана-Мария Хосе Рафаел Гонзалес, на 34 години, е била инфектирана с ковид, когато родила момче и момиче на 27 март. Предвид събитията, тя решила да кръсти момичето Корона, а момчето Вирус.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР