Пандемията от коронавирус е довела до безпрецедентен ръст на енергийното

...
Пандемията от коронавирус е довела до безпрецедентен ръст на енергийното
Коментари Харесай

ИКТ секторът се превръща във водещ замърсител заради пандемията

Пандемията от ковид е довела до невиждан растеж на енергийното ползване в бранша на осведомителните и информационните технологии (ИКТ). Това излиза наяве от отчет на ĸoнcyлтaнтcĸaтa ĸoмпaния Тhе Воѕtоn Соnѕultіng Grоuр (ВСG), представен от ТАСС.

Според данните от отчета секторът на осведомителните и информационните технологии е отговорен за към 3-4% от световните въглеродни излъчвания, което е съвсем два пъти спрямо въглеродните излъчвания, отделяни от авиационната промишленост.

Според изследването невижданото търсене на цифрова връзка, подкрепено от прекосяването на доста хора на режим на работа от у дома поради пандемията от COVID-19, е довело до повишаване на потреблението на сила в бранша до невиждани равнища.

От BCG чакат растеж от 60% на световното ползване на цифрови данни и услуги през 2021 година Ако не бъдат подхванати ограничения за понижаване на въздействието на бранша на осведомителните и информационните технологии върху околната среда, до 2040 година той към този момент може да дава отговор за 14% от световните въглеродни излъчвания, означават създателите на отчета.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР