Пандемията от COVID-19 успя да промени редица аспекти от ежедневието

...
Пандемията от COVID-19 успя да промени редица аспекти от ежедневието
Коментари Харесай

Устройството, което ни предпазва от заразяване с COVID-19

Пандемията от COVID-19 съумя да промени редица аспекти от всекидневието ни. Една от най-пострадалите се оказа връзката с останалите, която към този момент носи освен наслаждение, само че и терзание от заразяване.

Затова и напъните на мнозина в последните месеци са ориентирани към открития, които до една или друга степен да ни върнат живота подобен, какъвто сме привикнали да бъде. Сред тях се подрежда и някогашния инженер от автомобилния производител Fiat Марио Палацети .

Преди 50 години италианецът основава ABS системата за коли, която спомага за намаляването на % съдбовни произшествия и се употребява и до през днешния ден. А в този момент всички още веднъж приказват за него с помощта на новото му откритие.
 Снимка 488261

Като 84-годишен пенсионер, Палацети попада в най-рисковата група. Но вместо да се затвори вкъщи и да се опасява от новия ковид, той открива по какъв начин да му противодейства - с Biostopper .

Устройството с размера на електрическа кана основава дребни въздушни течения, които имат за цел да спрат разпространяването на микроскопичните частици, които изхвърляме през носа и устата, до момента в който приказваме. Така, сложено сред двама души, даже на по-малка от два метра отдалеченост, то може да предотврати заразяване.

" Biostopper основава аеродинамично поле, с помощта на което дъхът ни, до момента в който приказваме, се връща назад към нас " , изяснява инженерът, представен от Reuters.

massacritica99 Biostopper: il dispositivo inventatro da Mario Palazzetti per er creare una barriera biologica tra i commensali https://t.co/KrxQ7W8o87 pic.twitter.com/kIUBM0UWSJ
— Vittorio Pasteris (@vittoriopasteris) June 9, 2020
Палацети стартира работа по устройството още преди два месеца. В момента в съдействие с Университета в Торино се правят финални настройки и проби. Тъй като продуктът към момента не е патентован, неговият изобретател не разкрива повече механически детайлности за него.

Надява се обаче допустимо най-скоро Biostopper да влезе от произвеждане, а по-късно и в всеобща приложимост най-много в заведения за хранене, питейни заведения, учебни заведения и офиси . Най-вероятно това ще се случи в края на лятото.
 Швеция, коронавирусът и какви са следствията от по-разхлабените ограничения на страната за справяне с COVID-19
Резултатите от необикновената борба на Швеция против ковид

Положението не е по никакъв начин розово

Инженерът разяснява, че няма упоритостта Biostopper да убива вируса, а просто да понижава безвредната отдалеченост сред хората, за едно по-нормално другарство . Все отново, не можем да му се доверим изцяло, тъй като няма да успее да задържи всички частици, в случай че някой от събеседниците ни кихне...
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР