Пандемията от Covid-19 помогна на Франция да преоткрие Тайван на

...
Пандемията от Covid-19 помогна на Франция да преоткрие Тайван на
Коментари Харесай

Френски политолог: Атаката срещу Тайван ще бъде началото на края на Китайската комунистическа партия

Пандемията от Covid-19 оказа помощ на Франция да преоткрие Тайван на фона на сриващия се имидж на Китай – това съобщи френския политолог Стефан Коркуф.

Пандемията накара Франция да осъзнае, че от дълго време е пренебрегнала Тайван заради връзките си с Китай.

Силното показване на Тайван в битката с разпространяването на Covid-19 е доказателство за съществуването на дейно политическо ръководство, сподели той.

„ Веднага щом френските политически фигури видяха това, те осъзнаха, че може да са оценили погрешно Тайван “.

„ Имиджът на Китай се трансформира и обликът на Тайван се смяна, тъй като ние осъзнахме, прекомерно късно прочее, че Китай не е благонадежден сътрудник и даже е рисков сътрудник “, сподели Коркуф.

За смяна в отношението спомогнаха и опитите на Китай възпре СЗО от взимане на навременни решения по време на пандемията, както и дезинформацията и операцията.

Пример за възхода на Тайван и упадъка на Китай в очите на французите е и възходящата известност на островната страна като желана дестинация за френските студенти.

От 2019 година насам се следи наклонност на оттегляне на студентите от Китай и в същото време на засилващ се интерес към Тайван. „ През 2021 година 17 студенти отпътуваха да учат в Тайван и нито един – в Китай “, съобщи Коркуф.

„ Въпреки, че осъзнахме, че Китай лъже и манипулира света, ние към момента не осъзнаваме какъв брой съществено е това “, съобщи още той, като добави: „ Хранихме чудовището, което ни изяжда “.

Стефан Коркуф е безапелационен, че би трябвало да се подхващат дейности и да се вземат радикални ограничения.

„ Ние безусловно би трябвало да засилим поддръжката си за Тайван, което ще попречи на Китай да нападна, тъй като залогът е прекомерно огромен. Вярвам, че офанзивата против Тайван ще бъде началото на края на Китайската комунистическа партия “.

Коркуф акцентира, че Тайван е основен покровител на универсалните полезности, които западните страни изповядват, до момента в който геополитическата му значимост надвишава размера на територията и популацията му.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР