Пандемията от COVID-19 не е повлияла на приходите на община

...
Пандемията от COVID-19 не е повлияла на приходите на община
Коментари Харесай

Въпреки пандемията от COVID-19, в община Добричка са събрани повече собствени приходи, посочва кметът Соня Георгиева

Пандемията от COVID-19 не е повлияла на приходите на община Добричка през 2021-ва като в общинския бюджет са акумулирани 5,465 млн. лв. лични средства или с към 1,020 млн. лв. повече по отношение на миналата година. Това осведоми кметът Соня Георгиева в доклада за ръководство на общината, който ще бъде прегледан на идното съвещание на Общинския съвет, съобщи Българска телеграфна агенция.

Постигнатите лични доходи са 98 на 100 от годишния проект. С максимален дял в приходите от имуществени налози са данъкът при придобиване на имущество - 52 на 100, показва кметът.

Населените места в община Добричка са от невисок функционален вид, заради което данъчната оценка на парцелите е ниска и всяка година спада с отчитане на коефициента на овехтяване, на инфраструктурата, местоположението и други, разяснява Георгиева. Според кмета данъчните оценки, които не са обновени от 1997 година, би трябвало да се трансформират в динамичния пазар на парцели или данъчното облагане в този бранш отсега нататък да не почива на данъчни оценки. Кметът напомня, че Националното съдружие на общините в република България е основател на законодателна смяна в тази посока и, в случай че това стане, общината може да чака в идващите години повече доходи от парцели.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР