Пандемията от Covid-19 може да се окаже плодородно поле за

...
Пандемията от Covid-19 може да се окаже плодородно поле за
Коментари Харесай

Европол: COVID-19 може да се окаже плодородно поле за организираната престъпност в ЕС

Пандемията от Covid-19 може да се окаже плодородно поле за проведената престъпност в Европейския съюз за доста години. Мафиотски структури ще се опитат да се възползват от отслабването на изцяло законни бизнес организации и да заемат техните места на пазара. Това предизвестие се съдържа в оповестения през днешния ден отчет на Европол за провокациите пред страните членки на Евросъюза и целите в битката против престъпността в интервала до 2025 година.

„ Заедно с тероризма проведената престъпност е най-сериозното предизвикателство пред вътрешната сигурност на Европейския съюз “, съобщи при представянето на отчета на Европол шефът на организацията Катрин де Боле.

Тя даде образец по какъв начин нарушители се възползват от рецесията. „ Още при започване на пандемията имаше предложения в интернет и в тъмната мрежа за продажба на ваксини. Сега и отвън мрежата към този момент се оферират подправени ваксини. Много е необичайно, че някои хора ги купуват, откакто е ясно, че в Евросъюза всичко, обвързвано с това, се движи от държавните управления. Тези вещества са рискови за здравето и не би трябвало да се купуват “, сподели Боле.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР