Пандемията от COVID-19, която продължава вече година, успя да промени

...
Пандемията от COVID-19, която продължава вече година, успя да промени
Коментари Харесай

Как да си върнем загубената мотивация

Пандемията от COVID-19 , която продължава към този момент година, съумя да промени радикално метода на на живот. Независимо какви са нашите настройки и в каква обстановка сме се оказали, нищо не е както преди - даже да сме живи и здрави, да имаме работа и покрив над главата си.
 Самоизолацията, алкохолът, коронавирусът и за какво рестриктивните мерки въздействат отрицателно на пиещите
Пием ли повече по време на самоизолация

Жажда мори жадните за живот

Несигурността за утрешния ден, монотонността на всекидневието, неналичието на прекарвания и преобразяване на дома в работно място са изцяло способни да ни лишат от мотивацията, с която евентуално сме се събуждали всяка заран на първо място това да стартира. И тук няма нищо извънредно.

Дори в първите месеци на самоизолация да сме били стимулирани да научим нов език, да стартираме да готвим или пък да упражняваме вкъщи, отново сме се надявали да се върнем към остарелия си живот след края на курса по немски или подготвителния си режим. Но когато това не се случва, просто се пускаме по течението. Ако обаче желаеме да променим това и да си върнем мотивацията, има няколко метода по какъв начин да го създадем.
 Снимка 518325

С дребни стъпки

С най-прости думи, мотивацията е предпочитание да правим обещано деяние, с цел да реализираме или избегнем нещо. И когато предприемем това деяние, ние получаваме премия - или вътрешно задоволство, или нещо материално, външно.

В обстановка като тази, в която живеем сега обаче, имаме възприятието, че множеството неща са отвън наш надзор . И това неизбежно води до понижаване на мотивацията за деяние, тъй като считаме, че няма да донесе нужния резултат. Но това е неправилно мислене, което би трябвало дa променим.

За задачата се фокусираме върху тези аспекти от всекидневието, които можем да ръководим. Няма по какъв начин да променим условието за носене на маски, само че можем да си изберем такава, която освен да ни защищава добре, само че и да ни носи въодушевление. Така ще знаем, че най-малко малко сме трансформирали неизбежната обстановка.
 Снимка 518326

Важно е също по този начин да си слагаме по-малки цели и да честваме дребните победи , тъй като точно тe покачват мотивацията ни за следващи дейности. Всички дребни промени е всекидневието - като нова рецепта за вечеря или нов маршрут за разходки, ни припомнят, че въпреки всичко ние сме господари на живота си.

Пречки

Важно е да можем да пресъздаваме в главата си това, което желаеме да реализираме, както и всички спънки, които можем да срещнем по пътя към задачата. Не бива да използваме пандемията като опрощение за всичко, което не сме свършили , тъй като в действителност тя не въздейства на доста аспекти от живота ни.

Подходящ за задачата е методът на Габриеле Йотинген, професор по логика на психиката в Нюйоркския университет. Той носи името " WOOP ": " Желание, резултат, спънка, проект " . Измисляме си " предпочитание ", което желаеме да реализираме, представяме си резултата, идентифицираме трудността и по-късно измисляте проект.
 Снимка 518327

Защото нещата, които желаеме да създадем, са от значително значение за това по какъв начин се усещаме. А фокусирането върху трудността, не толкоз върху крайния резултат , ще ни помогнем да разберем, че то в действителност не е толкоз непреодолимо, предава BBC.

Ние и другите

Колкото и изненадващо да ни звучи, можем да намерим мотивация за своите дейности и в хората към себе си. Често намираме повече мотивация за деяние, в случай че желаеме да създадем нещо за различен , да му помогнем, в сравнение с да го създадем за себе си.
 Самоизолацията, алкохолът, коронавирусът и за какво рестриктивните мерки въздействат отрицателно на пиещите
Пием ли повече по време на самоизолация

Жажда мори жадните за живот

И това има доста просто пояснение - нематериалната премия, удовлетворението е двойно по-голямо. Особено в обстановки на рецесии, в каквато сме сега, това предпочитание може да се окаже водещата мощ, която да ни измъкне от дивана и от дупката на безизходност.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР