Пандемията от COVID-19 далеч не е приключила и в условията

...
Пандемията от COVID-19 далеч не е приключила и в условията
Коментари Харесай

СЗО: Пандемията не е приключила, ще има нови варианти

Пандемията от COVID-19 надалеч не е завършила и в изискванията на бързото разпространяване на Oмикрон по света евентуално ще се появят още нови разновидности. Това предизвестие насочи генералният шеф на Световната здравна организация. Той акцентира, че е неправилно схващането, че разновидността Омикрон предизвиква по-леко заболяване.

Предупреждението идва на фона на рекордни равнища на новозаразените, които записват някои европейски страни. Франция заяви във вторник за близо половин милион нови случаи за денонощие.

„ Омикрон продължава да се популяризира по света. Загрижени сме за въздействието, което той оказва върху към този момент претрупаните здравни системи. Оставам изключително угрижен за доста страни, които имат ниски равнища на имунизиране, защото хората са доста пъти по-застрашени от тежко заболяване и гибел, в случай че не са имунизирани. Омикрон може да не е толкоз тежък, само че схващането, че това е леко заболяване, е подвеждащо, вреди на цялостната реакция и коства повече животи”, съобщи Тедрос Аданом Гебрейесус, общоприет шеф на СЗО.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР