Пандемията ни завари с химикала в ръцете. Очевидно е, че

...
Пандемията ни завари с химикала в ръцете. Очевидно е, че
Коментари Харесай

Проф. Сергей Игнатов: Трябва да се преосмили методиката на преподаване в училищата

Пандемията ни завари с химикала в ръцете. Очевидно е, че с тази остаряла консервативна система на преподаване, която не е присъща единствено за България, повече не може да се върви.

Това съобщи в студиото на „ Добро утро, Европа “ някогашният учебен министър проф. Сергей Игнатов. 

Според него е належащо преосмисляне на методиката на преподаване в учебните заведения.

„ Увеличаването на часовете ще усили неразбирането отстрана на децата и ще докара до по-голям отрицателен резултат “, счита проф. Игнатов.
Търсят се решения посредством игрови модели за по-малката възраст. Един от изходите от тази рецесия от натрупването на голям размер информация в съзнанието на децата, е да имат право от по-ранна възраст на избор какво да учат.
проф. Сергей Игнатов, някогашен министър на образованието и науката (2009 - 2013)

Бившият образован министър посочи, че в гимназиалния интервал могат да бъдат въведени три блока математика – единият да е главен за всички, а другите два за тези, които демонстрират интерес към природо-математически науки, като всеки блок носи друг брой заеми, по образеца с висшето обучение.

„ Това са неща, които не се възприемат все още, тъй като просветителната система е доста консервативна “, означи проф. Игнатов.

Според него системата потиска развиването на гениите на децата.

Относно заплахата от отпадане от просветителната система на 120 хиляди деца, проф. Игнатов акцентира потребността от изработването на специфични принадлежности отстрана на МОН, общественото министерство и Министерство на вътрешните работи.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР