Пандемията на новия коронавирус има драматичен ефект върху начина, по

...
Пандемията на новия коронавирус има драматичен ефект върху начина, по
Коментари Харесай

Как пандемията се отрази на потребителите на приложенията за запознанства и добре ли е това за бизнеса със срещи?

Пандемията на новия ковид има " трагичен " резултат върху метода, по който хората употребяват приложенията за запознанства, написа BBC. За това свидетелстват данни на може би най-известната такава апликация Tinder. По думите на основния изпълнителен шеф на компанията Ели Сейдман огнищата на вируса и ограниченията за блокиране са донесли хем огромни позитиви, хем ненапълно и негативи за платформите за онлайн запознанства от рода на Tinder.

От една страна, изолацията води до усилване на ангажираността на потребителите. Тенденция се регистрира и при други сходни приложения.

За интервала на карантината е записана рекордна интензивност. На 29 март, неделя, потребителите на Tinder са създали 3 милиарда слайпвания (интеракции) по целия свят. Това на процедура значи, че 3 милиона души са харесали индивида насреща в границите на 24 часа - най-големият брой взаимоотношения, регистриран в миналото дневно.

Само във Англия чатове за ден са се повишили с 12% сред средата на февруари и края на март.
 Акциите на Match Group набъбнаха с 3,5% поради положителните тримесечни резултати
Акциите на компанията, ръководеща Tinder, набъбнаха с 3,5% поради положителни тримесечни резултати

Приложенията за запознанства на компанията усилват потребителите си

Наблюдава се " трагична смяна " в индикаторите за държание, които нормално са постоянни, разяснява още Сейдман.

Въпреки застояването у дома и търсеното на повече онлайн социализация, икономическото влияние от блокирането значи, че хората ще имат по-малко пари за харчене. А това не е толкоз добра вест за Tinder, тъй като приложението е безвъзмездна и разчита единствено на доходи от премиум абонаменти.

" Прогнозите за безработицата в Съединени американски щати са сложни за пресмятане. Много съм угрижен за това, което се случва стопански на нашето общество и въздействието, което обстановката ще окаже върху голяма част от нашите клиенти ", споделя господин Сейдман.

Tinder е изтеглен повече от 340 милиона пъти от стартирането на приложението през 2012 година. Но по-голямата част от приходите на компанията идват от едвам 6 милиона клиенти, които заплащат за " златната " услуга. А темпото, с което приложението вдигаше броя на тези " скъпоценни консуматори, които в действителност заплащат ", от блокирането до момента единствено понижава.

Данните на компанията демонстрират, че новите регистрации за премиум участие стартират точно с облекчаването на ограниченията за блокиране. Можете безусловно да видите завръщането на щат по щат, откакто хората започнаха да излизат и блокирането да се разхлабва, добави шефът на компанията.
 Снимка 480456
Източник:

Други платформи, които оферират безвъзмездна регистрация, също виждат сходни трендове по време на блокирането.

Видяхме скок в интензивността. Мачовете (харесванията сред потребителите) набъбнаха с 15%, а броят на изпратените известия - с 10%, само че също по този начин виждаме по-малко предпочитание за възнаграждение на пакети, изяснява Чарли Лестър, който е специалист в областта на запознанствата към платформата Inner Circle.

Според Сейдман ще бъдат нужни към две или три финансови тримесечия, с цел да се види цялостното икономическо влияние върху Tinder, защото мащабите на световната рецесия към момента не са ясни.

Всъщност блокирането и рецесията ще отговори на надалеч по-голям въпрос, а точно дали известността на виртуалните запознанства, в това число видео срещите, е тук, с цел да остане, откакто физическите срещи с непознати станат все по-трудни.

Платформи като eHarmony, OKCupid и Match регистрират огромен растеж на видео срещите през платформите.

Към момента Tinder не предлага такава услуга, а единствено чат, в който потребителите споделят и вероятно се схващат за среща. Но компанията възнамерява да вкара своя лична функционалност за видео запознанства през юни, изяснява още Сейдман.

Услугата за видеообаждания ще работи при двойна политика за приемане и отвод, тъй че и двете страни да могат да се съгласят с нея или надлежно да я отхвърлят, както е досега с харесванията (мачовете). Услугата ще бъде безвъзмездна и подкрепена от екип от модератори.
 Кои приложения изненадаха класациите през 2019 година?
Кои приложения изненадаха класациите през 2019 година?

За 5 години приложенията за запознанства са нараснали десетократно приходите си

По думите на шефа на Tinder следените от началото на блокирането промени в метода, по който хората споделят и се срещат, просто са ускорили генерационната смяна, която компанията към този момент наблюдава във фокус групите си.

Той показва и че в този момент към този момент се следи растеж на най-малките вероятни консуматори - 18-годишните. Те за разлика от техните прародители от 2012 година да вземем за пример, са пораснали, потопени в приложенията за обществени медии, и виждат този виртуален свят като нещо напълно естествено. Сейман изясни и че през днешния ден подрастващите не свеждат сърфирането в Tinder единствено до организирането на физическа среща, това за тях е нов тип прекарване, онлайн прекарване.

Поради тази причина компанията работи върху превръщането на Tinder в по-малко място за просто образуване на срещи офлайн, а в по-голяма платформа или място за онлайн връзка и интерактивност, целяща запознаване с хората насреща.

В умозаключение Сейдман заключи новото мото на компанията, ориентирано към " младата годишна продукция " от консуматори, а точно че възприема техния виртуален живот като толкоз значим, колкото и общественият им живот във физическия свят.

А през днешния ден, в свят на изглеждащото безпределно обществено разграничаване, може би това ново мото би трябвало да бъде ориентирано (и възприемано) до известна степен и към други възрастови групи от потребителите освен на този вид приложения.
 Снимка 480457
Източник:
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР