Пандемията на коронавируса ще причини сериозни финансови загуби за Футболната

...
Пандемията на коронавируса ще причини сериозни финансови загуби за Футболната
Коментари Харесай

100 млн. ще загуби Футболната асоциация в Англия

Пандемията на ковид ще аргументи съществени финансови загуби за Футболната асоциация на Англия, оповестяват английските медии. Според "Таймс " организацията ще загуби към 100 милиона лири. Заради пандемията през вчерашния ден УЕФА отсрочи Евро 2020 за идната година. В Англия, както и в съвсем всички останалите страни от Европа, краткотрайно са спрени мачовете от вътрешните шампионати.

Междувременно, вестник "Сън " оповестява, че клубовете от Висшата лига са създали проект за оставащата част от сезона. Предполага се, че оставащите 92 мача ще се играят без фенове и ще се състоят на стеснен брой неутрални игрища. На един стадион дневно ще се организират по няколко срещи, а тимовете ще играят през три дни. Планира се всички мачове да бъдат излъчени онлайн.

Клубовете от Висшата лига се притесняват, че няма да могат да приключват сезона. В Англия има да се доиграват най-вече срещи, в сравнение с в другите европейски шампионати.

Ръководителите на британския футбол също се тормозят от вероятно нарушение на контракта за телевизионните права на стойност 3 милиарда английски лири, в случай че този сезон не приключи.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР