Пандемията на коронавируса разкри множество проблеми в обществото, включително липсата

...
Пандемията на коронавируса разкри множество проблеми в обществото, включително липсата
Коментари Харесай

Маска, която блокира и унищожава Covid-19

Пандемията на ковид разкри голям брой проблеми в обществото, в това число неналичието на високоефективни персонални защитни средства, които могат да устоят на болестотворни вируси. През миналата година доста компании сътвориха и сполучливо разпространяват дейни средства за битка с новата опасност.

Френският стартъп BioSerenity, който създава медицински маски за системата на публичното опазване на здравето, разгласи началото на продажбите на сертифицирани " филтърни и дезинфектантни " маски против Covid-19, употребявайки текстилен пласт, назова " палач на вируса ".

Новата маска е получила документ CE (Conformite Europeenne) и ще бъде сертифицирана и за хирургическа намеса идната седмица. Това е маска за еднократна приложимост, предопределена за 4 часова приложимост. Учени от Университета в Лил, Университетската болница в Лил, Националния институт по опазване на здравето Inserm и CNRS са взели участие в основаването на дейното средство за противопоставяне на Covid-19.

Четирислойната маска, съгласно разработчиците, „ има способността да блокира и унищожава аерозолни вируси “. Четирите пласта на маската употребяват бактерицидни и вируцидни пластове, основани на физическите и химичните правила на блокиране на вируса. През първите 5 минути, когато поставите маската 99.9% от вирусите се унищожават, а през първите 2 часа - 99,96%.

Понастоящем BioSerenity има индустриален потенциал от един милион маски. Сертифицираната по FFP маска към този момент се продава на цена от 1.49 евро, а хирургическата маска, откакто бъде сертифицирана, ще бъде трансферирана най-вече в лечебни заведения, с цел да обезпечи отбраната на личния състав. Хирургическата трансформация ще бъде пусната в продажба на цена от 0.44 евро.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР