Пандемията и ръстът на е-търговията донесоха недостиг не само на

...
Пандемията и ръстът на е-търговията донесоха недостиг не само на
Коментари Харесай

Пандемията донесе и недостиг на ... кашони

Пандемията и растежът на е-търговията донесоха дефицит освен на контейнери за транспорт на стоките, само че и на по-малките гофрирани кашони, написа The Wall Street Journal.

През 2020 година американските компании са произвели съвсем 38 хиляди кв. м от нужния вид картон, сочат данните на Fibre Box Association. Или задоволително да бъде покрита една трета от площта на страна като България. Това е растеж от 3,4% по отношение на миналата година.

Но даже и това количество се оказва незадоволително. Производителите първо покачиха цените през есента на 2020 година до рекорден връх, а неотдавна още веднъж ги усилиха. Поскъпването им усилва провокациите във веригите за доставки, с които бизнесът би трябвало да се оправи.

Джон Морган, производител на мебели, към този момент е изправен пред рекордни цени на дървесината, дефицит на контейнери и повишаващи се разноски за превоз. Сега неговата Green Forest Cabinetry би трябвало да заплаща с 22% повече за кашони по отношение на година по-рано. А доставчикът му го е предизвестил, че цените ще не престават да порастват.

" Търсенето на кашони се срина през първите два месеца на пандемията, само че през април се завърна ", споделя Адам Джоузефсън, анализатор в KeyBanc Capital Markets. Причините се крият в растежа на е-търговията и желанието на хората, затворени у дома, да вършат усъвършенствания по домовете си. Разходите на семействата се трансферираха от услуги към артикули като домашни уреди и мебели.

Джим Фиш, основен изпълнителен шеф на Waste Management, показва, че електронната търговия ще подкрепи бизнеса с преработване на компанията. Той показва, че когато физически магазин като Best Buy поръча 25 bluetooth представителя, те идват в един кашон. Но когато се продават през Amazon, те се доставят в обособени кашони.

Самите производители на кашони са изправени пред покачване на цените на целулозата и нужните химикали. През есента те покачиха цените на един звук картон с $50 до $765. По-рано тази година те го направиха още веднъж, като някои желаят $60 повече, други $70.

Очаква се през 2021 година търсенето да продължи да пораства, въпреки и не с подобен ритъм както през 2020 година Заради това производителите увеличата потенциала, постоянно за сметката на произвеждане на хартия.
 Кашата в международната търговия бе голяма и преди закъсалия транспортен съд
Кашата в международната търговия бе голяма и преди закъсалия транспортен съд

Много скоро цените в магазина могат да тръгнат нагоре поради проблемите във веригите за доставки
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР