Пандемията е тук за поредна година и множество компании все

...
Пандемията е тук за поредна година и множество компании все
Коментари Харесай

Компании, чиито бизнес процъфтя благодарение на дистанционата работа

Пандемията е тук за поредна година и голям брой компании към момента държат чиновниците надалеч от офисите. Редица компании се пробват да отворят още веднъж, само че в последна сметка още веднъж биват " блокирани " от нови разновидности или огнища, на вируса COVID-19.

Така някои компании взеха решение да си спестят главоболията и минаха на напълно отдалечена форма на работа - за непрекъснато. За няколко такива компании споделя CNN.

Когато пандемията удари през март 2020 година, офисите на маркетинговата компания Drift затварят в цялата страна, в това число централата в Бостън и работата става напълно отдалечена.

" Имаше голяма суматоха. " Не подкрепяхме концепцията за работа от у дома, бяхме срещу. Нямахме никакви привички, конфигурация или процедура да вършим нещо отдалечено ", споделя притежателят на бизнеса Дейвид Кансел.

" Преди пандемията бяхме доста строги в това отношение. Никой не работеше отдалечено. Всички бяха в офиса пет дни в седмицата. Всичко беше доста значимо - срещи, събития... просвета ", сподели Кансел, който също е и основен изпълнителен шеф.

По думите му първоначално приспособяването към отдалечена работа на компанията е било предизвикателство. " Най-трудната част за мен в този преход беше, че не имах вяра, че мога да ангажирам хора, без да се срещна персонално с тях, само че бях заставен. След като това да се случи и видях тези хора да се интегрират и желаят да бъдат продуктивни, тогава си споделих - о, би трябвало да оставим тази политика вечно ", разяснява той.

В началото на 2021 година компанията разгласи, че служащите ще работят отдалечено на цялостен работен ден и че офиси ще се употребяват като " пространства за диалози " за срещи и събития. "

Политиката на отдалечена работа носи доста преимущества както за Кансел, по този начин и за неговите служащи. " Видяхме, че има доста преимущества за екипа - хората се реалокираха тук-там с по-ниски разноски, по-близо до фамилията и са по-щастливи ", счита той.

Дейвис Смит, който е основен изпълнителен шеф на компанията за връхни облекла и раници Cotopaxi, също е твърдо срещу отдалечената работа преди да пристигна пандемията. Само по-малко от два месеца откакто чиновниците започнаха да работят от у дома през март 2020 година, той трансформира възгледите си.

" Започнахме да работим отдалечено и нашите екипи действат по-ефективно от всеки път ", хвали се той.

Решението компанията да остане на отдалечен принцип на работа идва след като Смит непрекъснато отваря и затваря офисите в границите на няколко седмици.

Смит споделя, че в този момент рядко влиза в офиса. Компанията е наела още чиновници по време на пандемията и бизнесът се разраства още.

" Много по-лесно е да наемате хора, когато не сте лимитирани до съответна локация ", декларира Смит.

Макар и да е сполучлив към този момент, Смит разяснява, че към момента се тревожи за евентуалните дълготрайни последствия от отдалечения работен модел, само че съгласно него това е пътят към бъдещето.

Преди пандемията множеството от чиновниците в онлайн брокерската компания Robinhood се очакваше да бъдат в офиса всеки ден. През декември обаче компанията оповестява на чиновниците, че ще работят най-вече отдалечено.

Преминаването към отдалечена работа по време на пандемията има видим резултат, съгласно вицепрезидента Синди Оянг. " С течение на времето става все по-ясно, че нашите чиновници са най-щастливи и правят най-добре работата си, когато са имали гъвкавостта да дефинират къде и по кое време работят ", изясни Оянг.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР