Пандемията е направила най-богатите хора в света още по-богати, но

...
Пандемията е направила най-богатите хора в света още по-богати, но
Коментари Харесай

Състоянието на 10-те най-богати мъже в света се е удвоило по време на пандемията

Пандемията е направила най-богатите хора в света още по-богати, само че е довела и до увеличение на популацията, живеещо в беднотия. Това демонстрират данни на благотворителната организация Oxfam, представени от BBC.

В отчет на организацията се твърди, че по-ниските приходи на най-бедните хора в света са съдействали за гибелта на 21 000 души всеки ден. Но десетте топ богаташи са повишили повече от два пъти общото си положение от март 2020 година насам.

10-те най-богати мъже в света са: Илън Мъск, Джеф Безос, Бернар Арно, Бил Гейтс, Лари Елисън, Лари Пейдж, Сергей Брин, Марк Зукърбърг, Стив Балмър и Уорън Бъфет.

Въпреки че общото им благосъстояние е повишено от 700 милиарда $ на 1,5 трлн. $ по време на пандемията, сред тях има обилни разлики: сметките на Мъск са набъбнали с над 1000%, до момента в който тези на Гейтс - с по-скромните 30% .

В същото време хората по света, които живеят с по-малко от 5,50 $ дневно, са се нараснали със 160 милиона от началото на разпространяването на ковид. Световната банка употребява 5,50 $ дневно като мярка за беднотия в страните с високи и междинни приходи.
 Илън Мъск забогатя с $33 милиарда в първите дни на годината
Илън Мъск забогатя с $33 милиарда в първите дни на годината

Tesla разгласи, че доставките на нови коли да трансферирали 930 000
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР