Пандемията доведе до най-високия ръст в броя на интернет потребителите

...
Пандемията доведе до най-високия ръст в броя на интернет потребителите
Коментари Харесай

Въпреки COVID една трета от света все още не е виждала интернет

Пандемията докара до най-високия растеж в броя на интернет потребителите по света, като от 2019 година насам броят им се е нараснал от 4.1 милиарда до 4.9 милиарда
 Най-бързият интернет в света и коя страна съумя да доближи скорост от 319Tbps
Страната, която счупи върха за най-бърз интернет

319 Tbps през оптичен кабел

Това са публични данни на Организация на обединените нации и Международния телекомуникационен съюз (МТС), само че въпреки всичко би трябвало да се запитаме какво вършат (и по какъв начин си ревизират инстаграма) останалите към три милиарда души, които към момента са отвън мрежата.

Според МТС броят на тези хора гравитира към 2.9 милиарда или 37% от международното население, а 96% от тях живеят в разрастващи се стопански системи.
 Снимка 556322

Три четвърти от хората, живеещи в 46 от най-слабо развитите страни, в никакъв случай не са се докосвали до чудото на интернет, само че проектът на Организация на обединените нации е “никой да не остава обратно ”.

Младите, мъжете и хората, живеещи в градове, са най-възприемчиви към интернет, само че има ясно изразено полово разделяне в това отношение в най-бедните страни.
 Снимка 556320

От МТС споделят, че съществени мотори на дигитализирането на тези общества са потребността от отдалечено образование и интернет банкирането, само че не споделя пред The Guardian прогнози за реализирането на цялостната цифровизация на света.
 SpaceX, Starlink и с какво е друга новата паница за интернет
С какво е друга новата паница на SpaceX и Starlink

В името на печалбите

Крайната беднотия, неналичието на електрическа енергия, а и на електронни устройства се дефинират от МТС като едни от най-големите провокации пред цифровата самодейност.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР