Пандемията доведе до най-високия ръст в броя на интернет потребителите

...
Пандемията доведе до най-високия ръст в броя на интернет потребителите
Коментари Харесай

Една трета от света все още не са използвали интернет. Защо?

Пандемията докара до най-високия растеж в броя на интернет потребителите по света, като от 2019 година насам броят им се е нараснал от 4.1 милиарда до 4.9 милиарда

Това са публични данни на Организация на обединените нации и Международния телекомуникационен съюз (МТС), само че въпреки всичко би трябвало да се запитаме какво вършат (и по какъв начин си ревизират инстаграма) останалите към три милиарда души, които към момента са отвън мрежата. 

Според МТС броят на тези хора гравитира към 2.9 милиарда или 37% от международното население, а 96% от тях живеят в разрастващи се стопански системи. 



Три четвърти от хората, живеещи в 46 от най-слабо развитите страни, в никакъв случай не са се докосвали до чудото на интернет, само че проектът на Организация на обединените нации е “никой да не остава обратно ”. 

Младите, мъжете и хората, живеещи в градове, са най-възприемчиви към интернет, само че има ясно изразено полово разделяне в това отношение в най-бедните страни. 



От МТС споделят, че съществени мотори на дигитализирането на тези общества са потребността от отдалечено образование и интернет банкирането, само че не споделя пред The Guardian прогнози за реализирането на цялостната цифровизация на света.

Крайната беднотия, неналичието на електрическа енергия, а и на електронни устройства се дефинират от МТС като едни от най-големите провокации пред цифровата самодейност.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР