Пандемията COVID-19 в никакъв случай не е отмъщение на природата,

...
Пандемията COVID-19 в никакъв случай не е отмъщение на природата,
Коментари Харесай

Американски биолог плашещо обяви на какво е резултат пандемията

Пандемията COVID-19 никога не е възмездие на природата, сподели за това водещият американски биолог Томас Лавьой, съгласно The ​​Guardian. Според него актуалното огнище на ковид е резултат от несъразмерното ни навлизане в природата, както и от огромната незаконна търговия с диви животни.

Мащабната незаконна търговия с диви животни и несъразмерната човешка интервенция в природата доведоха до сегашната пандемия на ковид, написа The Guardian, базирайки се на мнението на водещия американски биолог Томас Лавджой, написа "Поглед инфо ".

"Това не е възмездие на природата ", сподели той. "Направихме го сами. "

Както учените схванаха, вследствие на човешки офанзиви против естествения свят се появяват от два до четири нови вируса годишно. Според Lovejoy, всеки от тях може да се трансформира в пандемия.

„ Тази пандемия е резултат от нашето непрекъснато и прекалено настъпление в природата, както и от огромната противозаконна търговия с диви животни “, акцентира биологът. - Всичко е много явно. Само въпрос на време е да се случи нещо сходно. "

Изявленията на Lovejoy бяха направени по време на публикуването от Центъра за американски прогрес на отчет, в който се показва, че Съединени американски щати би трябвало да покачат напъните за битка с трафика на диви животни, с цел да оказват помощ в битката с разнообразни пандемии, отбелязва The Guardian.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР