Пандемията COVID-19 със сигурност не е приключила. За това предупреди

...
Пандемията COVID-19 със сигурност не е приключила. За това предупреди
Коментари Харесай

СЗО: Пандемията Covid-19 не е приключила 


Пандемията COVID-19 сигурно не е завършила. За това предизвести в неделя ръководителят на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Гебрейесус. Той насочи предизвестието, макар намаляването на случаите след пика на вълната с разновидността Омикрон. Гебрейесус сподели пред чиновници в Женева за откриването на годишната среща на СЗО, че „намаляването на тестванията и последователността значи, че се заслепяваме за еволюцията на вируса“.

Той означи, че съвсем 1 милиард души в страните с по-ниски приходи към момента не са имунизирани. Въпреки че има прогрес, откакто 60% от международното население е имунизирано, „не е свършило на никое място, до момента в който не свърши навсякъде“

„Регистрираните случаи се усилват в съвсем 70 страни във всички райони и това в свят, в който равнищата на тестване са паднали“, добави той. Смъртните случаи се усилват в Африка – континентът с най-нисък обсег на имунизации, сподели той, и единствено 57 страни – съвсем всички от които богати – са ваксинирали 70% от хората си.

Макар че предлагането на ваксини в света се е подобрило, има „недостатъчен политически ангажимент за въвеждане на ваксини“ в някои страни, пропуски в „оперативния или финансов капацитет“ в други, сподели той.

„Като цяло виждаме съмнението по отношение на имунизацията, водено от дезинформация и дезинформация“, сподели Тедрос. „Пандемията няма да изчезне вълшебен, само че можем да я сложим край.

news.bg
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР