Пандемията COVID-19 е причинила загуба на близо 337 млн. години

...
Пандемията COVID-19 е причинила загуба на близо 337 млн. години
Коментари Харесай

Светът е загубил 337 милиона години човешки живот заради COVID-19

Пандемията COVID-19 е предизвикала загуба на близо 337 млн. години човешки живот през първите две години, защото милиони хора са умряли прибързано, заяви Световната здравна организация.

Годишният отчет на здравната организация на Организация на обединените нации за международната статистика демонстрира също по този начин набъбваща опасност от незаразни заболявания (НЗБ) като сърдечни болести, рак и диабет.

Най-драматичната констатация, основана на данни до 2022 година, е оценката за това какъв брой години живот са отнети от Коронавирус, съобщи СЗО.

Пандемията е нанесла разрушения в международен мащаб и публично е умъртвила близо 7 милиона души, като се счита, че същинската цифра е по-близо до 20 милиона.

В отчета на СЗО се разкрива по какъв начин самият вирус и по-широкото влияние на рецесията внезапно са прекъснали живота на милиони хора.

Въпреки че СЗО публично записва 5,4 милиона смъртни случая от Коронавирус през 2020 и 2021 година, нейните данни за свръхсмъртността демонстрират, че към 14,9 милиона души в действителност евентуално са умряли заради рецесията през този интервал.

Може би още по-поразително е, че съгласно нея статистиката демонстрира, че единствено през тези две години

Коронавирус е довела до загуба на 336,8 милиона години човешки животи в международен мащаб, които другояче биха били изживени.

" Това е като загуба на 22 години живот за всеки преждевеременен смъртен случай ", сподели пред кореспонденти Самира Асма, помощник-ръководител на СЗО по въпросите на данните и анализите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР