Пандемията COVID-19 е най-голямото изпитание за всички нас, но заедно

...
Пандемията COVID-19 е най-голямото изпитание за всички нас, но заедно
Коментари Харесай

Европа под карантина за празниците

" Пандемията " COVID-19 " е най-голямото тестване за всички нас, само че дружно ще преодолеем рецесията ". Това съобщи немският президент Франк-Валтер Щайнмайер в навечерието на втората цялостна карантина в страната.
“Ще посрещнем и Нова година не по този начин, както се надявахме - идните седмици ще са тревожни, рестриктивните мерки, които би трябвало да си наложим, заплашват бизнеса и носят самотност, и ни потискат “, съобщи Щайнмайер в послание към германците, само че то като че ли е към всички - множеството европейски страни стягат рестриктивните мерки за идните празници.
 В Турция посрещат Нова година по домовете си В Турция посрещат Нова година по домовете си
Турските жители ще посрещнат Новата 2021 година затворени в домовете си. Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разгласи възбрана за изл...
Германия влиза от сряда в нова цялостна карантина до 10 януари - на 31 декември и 1 януари се не разрешават всевъзможни събирания. Българското Министерство на външните работи предлага да се въздържаме от пътувания в Германия. Тези, които въпреки всичко ще пътуват, би трябвало да се записват авансово онлайн. Германският министър на стопанската система Петер Алтмайер отбрани решението за повторна карантина и разгласи, че тя няма да провокира тежка криза. “Надявам се, че при втората карантина няма да допуснем цялостно прекъсване на бизнеса. Не изключвам ограничаващите ограничения, които са в действие в цяла Европа, да свият стопанската система, само че съм сигурен, че рецесията от пролетта няма да се повтори “, сподели той.
Италия обмисля въвеждането на още по-строги ограничения - удължение на вечерния час, възбрана за овакантяване на дома без основна причина, както и затваряне на нехранителните магазини, питейните заведения и заведенията за хранене през почивните дни и празниците.
Тежка Коледа чака и жителите на Нидерландия – довечера се чака министър председателят Марк Рюте да разгласи рестриктивните мерки, които може да включват затваряне на всички магазини за „ несъществени “ артикули, театрите и музеите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР