Пандемия не означава задължително смърт. Просто вирусът е широко разпространен.

...
Пандемия не означава задължително смърт. Просто вирусът е широко разпространен.
Коментари Харесай

Испански експерт: Коронавирусът не значи задължително смърт. Просто вирусът е широко разпространен

„ Пандемия не значи наложително гибел. Просто вирусът е необятно публикуван. Имало е и по-страшни епидемии. При ебола над 60 % от случаите приключиха съдбовно. При новия китайски вирус 80 % от инфектираните се възвръщат сполучливо ”.

Това съобщи в извънредно изявление пред Нова тв испанският микробиолог и учител в Университета в Навара - проф. Игнасио Лопес-Гони, представен от Блиц.

Проблемът е, че останалите 20 стигат до пневмония, а 5 от тях приключват съдбовно. Има по-малък късмет за болест при децата. Предполагаме, че е поради имунната им система. 

Той изясни и какво да вършим, в случай че считаме, че сме се заразили с ковид.

„ Ако имате признаци, близки до грипни, потърсете лекарска помощ. За хората, които са били в контакт със инфектираните - наложителна карантина.

Когато има нови вируси, за които няма ваксини, единственият метод да се избегне, е диагностиката и карантината.

Вече имаме 8 прототипа на ваксини, които е допустимо да действат добре за вируса. Имаме клиники, където се вършат опити, с цел да забележим кое по какъв начин въздейства на вируса.

За по-малко от 2 месеца имаме прогрес. Ваксината може да закъснее година или повече.

Лекарите са подготвени да се оправят. Вирусът е нов, само че живеем към този момент с него 2 месеца. В 21 век има повече от 4000 научни публикации, които са свързани с ковид ”, сподели още Игнасио Лопес-Гони.

Той изясни, че в Испания се предлага на жителите да не подхващат пътувания. В страната са затворени учебни заведения и са спрени публични мероприятия.

„ Препоръчва се, да вземем за пример, да не се пътува, затворени са от предпазен темперамент учебните заведения и университетите, спрени са мероприятия, на които се събират доста хора ", сподели проф. Гони.

„ Последната декларация за пандемия беше през 2009 година за грип от Тип А. Той, за благополучие, не беше толкоз летален, колкото всички чакахме. Една от най-големите пандемии беше респираторният грип през 1918 година Имаше над 25 милиона умряли. Това няма да се повтори. Никога преди науката не е била толкоз подготвена, колкото в този момент ”, заключи професорът. 

PETEL.BG приканва жителите към успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР