Пандемия не е точното време, в което да добавяме още

...
Пандемия не е точното време, в което да добавяме още
Коментари Харесай

Нанков: Предлагаме да се отложи паспортизацията на сградите с 2 години

Пандемия не е точното време, в което да прибавяме още една грижа към всекидневието на българите. Затова в ГЕРБ предлагаме още веднъж да бъде продължен с най-малко 2 години срокът, в който притежателите на жилища следва да се погрижат за правене на механически паспорти на постройките, в които са парцелите им. Това написа във Фейсбук профила си зам.-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков .
В управническата си стратегия поемаме ангажимент за обезпечаване на бюджетни средства за подкрепяне на процеса на паспортизация. Ще се сътвори специфичен фонд. Обмисляме и въвеждане на етапност в новите периоди за другите градежи според от размера и спецификата им и предпоставката да основат заплаха за живеeщите в тях, написа още Нанков.
Изискването за механически паспорти на сградния фонд е от 2006 година и периодите са били удължавани четири пъти. Това са значими документи, които отразяват техническото положение на структурата, инсталациите и прочие Качествено квалифицираните механически паспорти ще обезпечат професионална експертна информация, която да подкрепи жителите при обмисляне на ръководството и поддържането на техните жилищни здания. Затова не би трябвало да се създават под натиска на изтичащия период, приключва поста си Нанков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР