Пандемиите в бъдеще могат да бъдат по-смъртоносни от настоящата COVID

...
Пандемиите в бъдеще могат да бъдат по-смъртоносни от настоящата COVID
Коментари Харесай

Създателката на AstraZeneca: В бъдеще ни чака по-лоша пандемия

Пандемиите в бъдеще могат да бъдат по-смъртоносни от актуалната Коронавирус рецесия, предизвести един от основателите на имунизацията AstraZeneca. Проф. Сара Гилбърт съобщи, че би трябвало да има повече финансиране за подготвеност при пандемия, с цел да се предотврати загубата на постигнатия прогрес. Тя бе преподавател на 44-та лекция на " Ричард Димбълби ".

Проф. Гилбърт също по този начин предизвести, че имунизациите могат да бъдат по-малко ефикасни против разновидността на " Омикрон " и добави, че хората би трябвало да бъдат внимателни, до момента в който не се разбере повече за това.

" Това няма да е последният път, когато вирус заплашва живота ни и препитанието ни. Истината е, че идващият може да бъде по-лош. Може да бъде по-заразен, по-смъртоносен, или и двете ", предизвести тя. " Не можем да допуснем обстановка, в която да сме минали през всичко, през което сме минали, и по-късно да открием, че големите стопански загуби, които претърпяхме, значат, че към момента няма финансиране за подготвеност при последваща пандемия ", сподели ученият.

" Напредъкът, който направихме, и знанията, които придобихме, не би трябвало да бъдат изгубени ", добави тя.

Говорейки за разновидността на " Омикрон ", тя сподели, че неговият шипов протеин съдържа разновидности, за които е известно, че усилват преносимостта на вируса.

" Но има спомагателни промени, които може да значат, че антителата, индуцирани от имунизациите или от зараза с други разновидности, може да са по-малко ефикасни за попречване на зараза с " Омикрон ". Докато не знаем повече, би трябвало да бъдем внимателни и да предприемем стъпки, с цел да забавим разпространяването на този нов вид ", изясни проф. Гилбърт.

По думите й обаче понижената отбрана против инфекции и леки болести не значи безусловно понижена отбрана против тежки болести и гибел. Тя също по този начин прикани бързият прогрес, следен при доставянето на ваксини и медикаменти по време на пандемията, да стане норма.

" Няма причина да не може да се създаде универсална грипна ваксина, с цел да се отстрани опасността от грип ", сподели тя.

Проф. Сара Гилбърт, която беше приета за дама в честването на рождения ден на кралицата по-рано тази година, стартира да проектира ваксина против ковид при започване на 2020 година, когато Коронавирус за първи път се появи в Китай.

Препаратът Oxford-AstraZeneca в този момент е най-широко употребяваният в света, с дози, изпратени до повече от 170 страни.

Лекцията, кръстена на починалия ефирен оператор Ричард Димбълби, включва авторитетни лектори от университетските среди, изкуствата и бизнеса и кралското семейство.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР