Пандемичният процес протича на вълни, една от хипотезите за това

...
Пандемичният процес протича на вълни, една от хипотезите за това
Коментари Харесай

Пулмолог: Новият вариант на вируса е средно с 52% по-заразен

Пандемичният развой протича на талази, една от хипотезите за това е, че е обвързвано с държанието ни като общественост. Това съобщи в предаването „ 120 “ минути “ пулмологът доктор Александър Симидчиев.

„ Когато стартират повече хора да боледуват, контактите се лимитират, тогава спада пандемичният развой. Когато спадне задоволително, хората споделят: „ Вече мина “ и по този начин стартира още веднъж “, изясни той.



Д-р Симидчиев уточни, че данните за новия вид на вируса са спорни, а последните изследвания демонстрират, че е приблизително към 52% по-заразен.

Засега няма данни, че протича по–леко. При възрастните над 60 години наподобява, че протича по-тежко, уточни той, съобщи БТВ.

„ Колкото по-малко има от вируса, толкоз по-малко той ще се намножава и толкоз по-малка е вероятността той да се промени. Той се трансформира единствено тогава, когато има опция да се намножава повече. Колкото повече гостоприемници му дадем, толкоз по-голяма е вероятността да се приспособява към популацията ни. Всички ограничения, които лимитират опцията той да се намножава допълнително гостоприемници, са нещо позитивно “, означи пулмологът.

Според него, в случай че не се ваксинириме задоволително бързо, вирусът ще има опция да се трансформира.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР