Панчаревското езеро до София е пред екокатастрофа. Зрители на Bulgaria

...
Панчаревското езеро до София е пред екокатастрофа. Зрители на Bulgaria
Коментари Харесай

Панчаревското езеро пред екокатастрофа

Панчаревското езеро до София е пред екокатастрофа.

Зрители на Bulgaria ON AIR алармираха за съществено замърсяване и изливането на боклуци от редица тръби.

След сигнал от малкия екран, подаден до институциите, през днешния ден беше осъществена инспекция и бяха взети проби от водата.

Първи мръсотията в Панчаревското езеро виждат спортистите, които упражняват на гребната база.

" Миналата година забелязах от една тръба приключване на бяла течност, която стигна доникъде на езерото. Цялото побеля. Цялата вода. Имам снимков материал дори. Обадих се на институциите там за околна среда, те ми дадоха отговор, че това били дъждовни води от канализацията “, показа треньорът по кону-каяк Кристиян Илиев.

Служители на Регионална инспекция за опазване на околната среда и Изпълнителната организация по околната среда и води през днешния ден взеха проби от водата, която се излива от една от тръбите заустени в езерото. Видимо оборудването е на доста години.

От там споделиха, че след тази инспекция първата им задача е да открият какъв е произхода на тази тръба, поради което ще изпратят писма до Столична община и до ДНСК с молба за определяне законността и статута на откритата тръба.

Резултатите от инспекцията ще са ясни до три седмици.

Проблемът с чистотата към Панчаревското езеро прави усещане на всички, които живеят в региона, а и на тези, които идват през почивните дни.

За задачата на 14-ти април Сдружението за развиване на Панчарево и Кокаляне провежда всеобщо разчистване най-малко на терените към Гребната база. Ще се включат и спортистите от школите по кану-каяк, а също и децата от локалното учебно заведение. “
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР