Панатинайкос спечели гръцкото дерби в баскетболната Евролига за мъже, след

...
Панатинайкос спечели гръцкото дерби в баскетболната Евролига за мъже, след
Коментари Харесай

Панатинайкос спечели гръцкото дерби в Евролигата

Панатинайкос завоюва гръцкото дерби в баскетболната Евролига за мъже, откакто се наложи със 70:62 (16:17, 19:13, 14:17, 21:15) против Олимпиакос в мач от шестия кръг. Благодарение на това ПАО усъвършенства салдото си на 3-3 и към този момент заема девета позиция, до момента в който " алените " са с 4-2 и са шести при тъждество с Реал Мадрид, Фенербахче и Макаби Тел Авив.

Олимпиакос вкара първия панер в мача, само че гостите направиха серия от 11 следващи точки и взеха забележителна преднина. Домакините въпреки всичко заличиха задатъка на противниците си и поведоха с една точка след тройка Вангелис Манцарис с последната пукотевица за първата четвъртина. Втората част стартира при 17:16 в интерес на Олимпиакос, само че гостите направиха нова серия и поведоха с 25:17. В следствие домакините започнаха да стрелят повече от далечно разстояние и на два пъти се приближиха до равнене с тройки на Йоанис Папапетру, само че Панатинайкос се отдръпна за отмора с пет точки задатък. В началото на третата четвъртина Джеймс Гист завоюва битка в отбрана и секунди по-късно вкара третата си тройка от четири стрелби, а Панатинайкос поведе с осем точки, само че домакините още веднъж изравниха и даже поведоха с 47:44 единствено минута преди сирената. Кени Гейбриъл обаче приключи офанзива за ПАО за 47:46, а Кей Си Ривърс означи тройка четири секунди преди края, с което гостите още веднъж поведоха в резултата. През последната част Панатинайкос усили бързо преднината си на 10 точки и Олимпиакос не съумя да се върне за трети път в мача.

Янис Стрелниекс беше най-резултатен с 18 точки в интерес на Олимпиакос, а Джеймс Гист означи 15 за Панатинайкос и завоюва шест битки.

В други срещи от кръга Химки (Русия) победи Баскония (Испания) с 91:90, Уникаха Малага (Испания) се наложи над Цървена звезда (Турция) с 79:65, а Фенербахче (Турция) надделя Брозе Баскетес (Германия) с 80:57 като посетител.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР