Панатинайкос победи шампиона Реал Мадрид с 97:86 като гост в

...
Панатинайкос победи шампиона Реал Мадрид с 97:86 като гост в
Коментари Харесай

Панатинайкос нанесе първа домакинска загуба на Реал в Евролигата този сезон

Панатинайкос победи първенеца Реал Мадрид с 97:86 като посетител в мач от 27-ия кръг на баскетболната Евролига. Гостите нанесоха първа домакинска загуба на водача в класирането. Освен това Реал записа второ следващо проваляне, като има има в актива си 22 победи и общо пет загуби.

От своя страна Панатинайкос прекъсна отрицателната си серия в испанската столица, траяла 11 години и изживя втори следващ триумф в шампионата. ПАО е на трета позиция в класирането със 17 победи и 10 загуби този сезон.

Поредица от 18:4 във втората четвърт разреши на гостите да поведат с 45:36 на почивката, а след третата част резултатът бе 67:61.

Матиас Лесор бе най-резултатен за Панатинайкос с 26 точки, 7 битки и 4 асистенции, а Кендрик Нън добави 17 точки и 7 асистенции. Завърналият се в игра Костас Слукас записа 16 точки и 6 асистенции.

За Реал Мадрид Гершон Ябуселе приключи с 18 точки, 5 битки и 2 асистенции.

„ За нас това е доста значима победа, бонус победа “, сподели треньорът на Панатинайкос Ергин Атаман.

„ С изключение на първата четвърт, играхме страховит баскетбол. Приносът на Костас Слукас беше доста значим след завръщането му от травма. Той е доста значим за нас със своите стрелби и асистенции. Други също играха страхотна отбрана ", разяснява още Атаман.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР