Panasonic обяви, че бизнесът ѝ с LCD дисплеи е бил

...
Panasonic обяви, че бизнесът ѝ с LCD дисплеи е бил
Коментари Харесай

Panasonic закри завода си за производство на LCD дисплеи

Panasonic разгласи, че бизнесът ѝ с LCD екрани е бил дейно премахнат в края на миналата финансова година. Компанията създаде последните си панели през март тази година. Тя към този момент няма да създава тези артикули, а предприятието ще бъде преструктурирано за произвеждане на литиеви акумулатори за електрически автомобили.

Компанията стартира да създава LCD панели за монитори и тв приемници през 2006 година. Силната конкуренция бързо принуди Panasonic да премине от потребителски артикули към индустриални и автомобилни екрани, само че и този проект не съумя да сработи, основно заради експлоадирането на комерсиалните и санкционните войни сред Съединени американски щати и Китай. Скоро по-късно, сдружението осъзна, че ще би трябвало да приключи активността си.

При производството на литиеви акумулатори компанията се е досетила вярно. Още през 2020 година Panasonic и Toyota сътвориха взаимно дружество, наречено Prime Planet Energy & Solutions за произвеждане на тягови акумулатори за електрически автомобили. Заводът в Химеджи, в който се създават LCD панели ще бъде преустроен за произвеждане на такива акумулатори.

Бизнесът с акумулатори носи на Panasonic отлични облаги и радва вложителите. Това е „ предпочитана капиталова област “ за компанията. Само през първото тримесечие облагите в тази област са нарастнали с 42%, което е донесло на вложителите към 636 милиона $.

Panasonic е и основен снабдител на акумулатори за Tesla. Освен това беше оповестено, че компанията води договаряния с Mazda и Subaru за доставка на акумулатори за бъдещите електрически коли на тези производители. Това към този момент е дало подтик на разширението на производството, за което вложителите бяха осведомени, че е в ход. По-конкретно Panasonic възнамерява да създава сред 79 и 81 GWh акумулатори годишно.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР