Panasonic не за първи път пуска на пазара лаптоп от

...
Panasonic не за първи път пуска на пазара лаптоп от
Коментари Харесай

Panasonic представи издръжливия лаптоп Toughbook 55 Mk3 с дръжка за носене и SSD с нагревател

Panasonic не за първи път пуска на пазара преносим компютър от серията Toughbook – издръжливи преносими компютри, предопределени за експерти, които работят в нападателна среда. Този път производителят показа модулния портативен компютър Toughbook 55 Mk3, който е оборудван с 13-то потомство процесори Intel Core и издръжливо шаси, което може да отбрани устройството от външни въздействия.

Toughbook 55 Mk3 се предлага с 14-инчов IPS екран с разграничителна дарба 1366 × 768 пиксела или 1920 × 1080 пиксела. Последният е сензорен панел с оптималната бляскавост от 1000 нита и антирефлексно и антиотразяващо покритие.

Корпусът на преносимият компютър е направен от магнезиева сплав и е оборудван с ръкохватка за елементарно превозване. Клавиатурата е предпазена от влага, а екранът е ограден с леко изпъкнала рамка, с цел да се предотврати щета на екрана при положение на рухване. Toughbook 55 Mk3 e резистентен на рухване (сертифициран по боен стандарт MIL-STD-810H), удари, трептения, ниски температури и внезапни температурни промени. Защитата от влага и прахуляк дава отговор на стандарта IP53. Интересна специфичност е, че до SSD диска има радиатор, който оказва помощ на устройството да работи при ниски температури на околната среда.

Що се отнася до хардуерната част, преносимият компютър ще се предлага в две конфигурации с процесори Intel Core от 13-то потомство: Core i5-1345U и Core-i7-1370P. Конструкцията разполага с два слота за инсталиране на RAM модули (DDR4-3200GHz с потенциал от 16GB до 64GB), както и NVMe SSD с потенциал от 512GB до 2TB. Toughbook 55 Mk 3 разполага с високоговорителна система Waves MaxxAudio, както и с двойка микрофони със шумопотискане.

Toughbook 55 Mk3 може да се похвали с интерфейс Thunderbolt 4 със скорост на трансфер на данни до 40 Gbps, както и Display Port, Power Delivery, Gigabit Ethernet. Безжичната съгласуваност се обезпечава от Wi-Fi 6E и Bluetooth 5.3 модули, има и вграден 4G модем. Поддържа се опция за свързване на спомагателни xPAK модули. Налични са три разширителни слота за свързване на външни модули, като да вземем за пример читател на пръстови отпечатъци, читател на баркодове, читател на смарт карти, оптични устройства, спомагателна памет или втора батерия. Последната алтернатива ще усили живота на батерията от 10 на 20 часа.

Toughbook 55 Mk3 с процесор Core i7 ще бъде пуснат в продажба в Северна Америка скоро, а вторият модел ще се появи през февруари идната година. За наличия в Европа няма ясно все още, а също по този начин и цената на преносимия компютър не е оповестена.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР