Panasonic Jaguar Racing се отправят към Хонконг за старта на

...
Panasonic Jaguar Racing се отправят към Хонконг за старта на
Коментари Харесай

Вижте какво са подготвили Jaguar във Формула Е този сезон

Panasonic Jaguar Racing се насочат към Хонконг за старта на техния втори сезон в шампионата Формула E на ФИА. Откриването на сезона ще се състои на 2-3 декември в първия за Азия уикенд с две надпревари едно след друго и за първи път водачите Нелсън Пикет младши и Мич Евънс ще застанат дружно на стартовата решетка като част от новия английски отбор.

По време на Хонконг е-При водачите ще изпълнят 45 обиколки на 1.86-километровото улично трасе с новия Jaguar I-TYPE 2 около емблематичното за града пристанище. С 10 завоя, два от които изключително остри, Panasonic Jaguar Racing са подготвени да наелектризират улиците на града.

За този сезон Panasonic Jaguar Racing са създали нов силов елемент с повече от 200 нови елементи в Jaguar I-TYPE 2, с цел да основат по-ефективен пакет, употребявайки високоякостни, олекотени материали. Взимайки поради всички уроци и механически достижения от сезон три, отборът има вяра, че това ще има позитивен резултат върху неговото показване. За този сезон равнището на мощността в надпреварата се усилва до 180 kwh, което прави колите още по-бързи.



Най-новият водач на Panasonic Jaguar Racing, Нелсън Пикет младши, който завоюва полпозишън във встъпителния Хонконг е-При през 2016 година, сподели: " Присъединяването към Panasonic Jaguar Racing е значима стъпка за мен и беше фантастично да науча по какъв начин работи този нов отбор. Работя в тясна връзка с всички, с цел да предам своя опит във Формула Е и да стигнем идващото равнище.

Тъй като сериите стават по-оспорвани, аз желаех да се причисля към Jaguar, с цел да си дам най-хубавия късмет за триумф. Преди да застанем на стартовата решетка, няма да знаем какъв брой са напреднали другите отбори и какви са същинските благоприятни условия на Jaguar I-TYPE 2, по тази причина очаквам с неспокойствие да стартираме и да дам най-хубавото от себе си ".



Като първият производител на премиум коли, влезнал във Формула Е, Jaguar неотдавна стартира и първата в света спортна серия с електрически коли - Jaguar I-PACE eTROPHY - която акцентира връзката сред включването на Jaguar във Формула E, създаването на пътнически коли Jaguar и бъдещето на електрифицирането.

От сезон пет 20 спортни автомобила Jaguar I-PACE eTROPHY ще се подредят на стартовата решетка в 10 от най-емблематичните градове в света, в първата поддържаща спортна серия в света с напълно електрически коли. Шампионатът ще се състои в същия ден дружно с шампионата Формула Е и ще обогати графика на електрическите надпревари.

От 2020 година всички нови линии модели на Jaguar Land Rover ще бъдат електрифицирани - с хибридна или напълно електрическа технология.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР