Panasonic Corporation обяви днес инсталирането на нова видео система за

...
Panasonic Corporation обяви днес инсталирането на нова видео система за
Коментари Харесай

Panasonic оборудва Берлинската филхармония за поточно предаване на концерти в 4K/HDR формат

Panasonic Corporation разгласи през днешния ден инсталирането на нова видео система за надграждане до 4K High Dynamic Range (HDR) на Digital Concert Hall1, интернет платформата за поточно предаване на видео данни на Берлинската филхармония2. Panasonic има богато завещание и опит в създаването на професионални видео технологии за телевизионно лъчение и потребителски артикули за домашно забавление, като тв приемници и Blu-Ray плейъри. При реализирането на това надграждане Panasonic употребява както професионални, по този начин и потребителски технологии и ноу-хау.

Panasonic си сътрудничи с Берлинската филхармония при създаването на разнообразни технологии от януари 2017 година, изследвайки опциите за преместване на превъзходното и достоверно звучене на концертната зала в дома или в автомобила.

Надграждането на платформата Digital Concert Hall до 4K/HDR е една от главните начинания на взаимния план. От юли 2017 година Panasonic доставя на Берлинската филхармония съвременно 4K/HDR видео съоръжение за нейните студия за видео снимане и видео монтаж. В допълнение към професионалното съоръжение, което включва девет телевизионни камери, седем монитора и пултове, Panasonic достави и два потребителски OLED тв приемника (65EZ1000/55EZ950) за надзор на качеството на концертите, поточно излъчени към аудиторията в личните им домове.

Видео снимането и видео монтажът ще бъдат осъществени с новото съоръжение, започвайки от концерта на 25 август по случай откриването на сезон 2017/18. Първото висококачествено концертно 4K/HDR видео ще бъде налично за целия свят в архива на Digital Concert Hall от октомври. Същевременно, услугите за тв приемници и Blu-ray Disc рекордери/плейъри ще бъдат налични за притежателите на съвместими артикули на Panasonic3 в продължение на 120 дни след първичното им лъчение, преди по-широкото им разпространяване. Digital Concert Hall ще обезпечи на аудиторията у дома достоверно чувство за концертна зала посредством лъчение на Ultra High-Definition видео, пресъздаващо реалистично блясъка и най-фините нюанси на музикалните принадлежности.

Освен това, с цел да може аудио и видео оборудването на Panasonic и Technics да доставя първокачествен, трогателен тон, Panasonic организира образования с продуценти и звукоинженери в Берлинската филхармония, с цел да уловят по-добре естетиката и страстите на музиката.

Работейки с Берлинската филхармония, Panasonic ще предложи ново впечатляващо и поразително преживяване на публиката, която още веднъж ще се допре до традициите и нововъведенията в аудио и видео технологиите.

Бележки:

1. Digital Concert Hall

" Digital Concert Hall " (Дигитална концертна зала) на Берлинската филхармония е интернет видео платформата на оркестъра, съдържаща онлайн списък с почти 450 концертни записа и над 1200 творби. Над 40 нови продукции са планувани за сезона 2017/2018 година, който стартира през август 2017 година и който ще се излъчва онлайн в целия свят. Има и излъчвания и записи на планове от просветителната стратегия, кино секция с документални филми за Берлинската филхармония и над 250 изявленията с музиканти. За да научите повече за Digital Concert Hall, посетете уеб страницата: www.digitalconcerthall.com

2. Берлинска филхармония

Основана през 1882 година, Берлинската филхармония дълго време е един от най-изявените оркестри в света. Сред нейните именити основни диригенти са Вилхелм Фуртвенглер, Херберт декор Караян и Клаудио Абадо. През септември 2002 година, поста поема сър Саймън Ратъл. При встъпването му в служба, просветителната стратегия на оркестъра, ориентирана към нови аудитории, е инициирана и обилно подкрепяна от Дойче банк. За да научите повече за Берлинската филхармония, посетете уеб страницата: www.berliner-philharmoniker.de

3. Модели, съвместими с 4K/HDR
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР