Панамският канал ще разшири ограниченията за най-големите кораби, пресичащи водния

...
Панамският канал ще разшири ограниченията за най-големите кораби, пресичащи водния
Коментари Харесай

Панамският канал въвежда допълнителни ограничения за корабите

Панамският канал ще разшири рестриктивните мерки за най-големите кораби, пресичащи водния път. Това сподели админът на един от най-натоварените търговски проходи в света, като акцентира по-плитките води заради сушата.

Мярката следва поредност от ограничавания на дълбочината в канала с дължина 80 км от началото на годината заради суша, която управляващите се надяваха да бъде облекчена до началото на дъждовния сезон в централноамериканската страна.

Трафикът на кораби, в това число контейнеровози и петролни танкери, употребяващи канала сред Атлантическия океан и Тихия океан, съставлява към 3.5% от международната търговия.

Новите ограничавания, които ще влязат в действие в неделя, обгръщат контейнерните кораби Neo-Panamax до предел на дълбочина от 43.5 фута (13.3 метра), което значи, че те би трябвало или да носят по-малко товари, или да понижат тежестта си, с цел да изплуват по-високо.

Предишното оптимално прегазване беше 44 фута.

Корабите на Panamax, които употребяват по-стари шлюзове на канала, също ще бъдат изправени пред по-строги правила от 9 юли, сподели пристанищната администрация на клиентите в писмо, забелязано от Reuters.

И за двата класа кораби ще бъде прибавен спомагателен предел на 19 юли.

Администраторът на пристанището Рикаурте Васкес сподели, че мярката от 19 юли ще зависи от това какъв брой дъжд се излива в езерната система към канала, наричайки актуалната липса на превалявания „ притеснителна “, защото басейнът на канала би трябвало да обезпечи и спомагателна питейна вода за жителите.

Ел Ниньо, от време на време затоплящо се събитие, докара до тежка суша по крайбрежието на Тихия океан.

Въпреки новите правила, ограничаващи тежестта на корабите, Васкес сподели, че потокът от кораби през канала до момента се е развивал съгласно упованията.

Той предизвести, че това може да окаже въздействие според от преваляванията и по-високите разноски за маршрута заради новите ограничавания. Те няма да обиден носителите на полутечен природен газ (LNG), защото те нормално газят до 37 фута.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР