Панамският канал ще намали още броя на корабите, използващи водния

...
Панамският канал ще намали още броя на корабите, използващи водния
Коментари Харесай

Суша в Ел Ниньо: Панамският канал намалява допълнително броя на корабите

Панамският канал ще понижи още броя на корабите, употребяващи водния път заради най-лошата суша от над 70 години, настояват управляващите.

Управлението на Панамския канал (АКТБ) споделя, че е било насила да вземе решение заради най-сухия октомври, откогато се водят записи през 1950 година

Метеорологичният феномен Ел Ниньо е съдействал за тежката суша, споделя ACP.

Това е се чака да усили разноските за доставка на артикули по целия свят.

Естествен климатичен модел на Ел Ниньо, обвързван с по-топла от нормалното вода в централната и източната тропическа зона Тихият океан способства за сушата в Панама.

Нивата на водата в езерото Гатун, резервоарът, захранван с превалявания, който е главният източник на вода, употребена в шлюзовата система на канала, са „ траяли да понижават до невиждани равнища за това време на годината “, съгласно ACP.

Считано от 3 ноември слотовете за резервации ще бъдат понижени до 25 дневно от към този момент понижените 31 дневно, сподели ACP.

Този брой ще бъде в допълнение понижен през идващите три месеца до 18 слота дневно от началото на Февруари 2024 година

През последните месеци АКТБ наложи разнообразни ограничавания за прекосяване, с цел да резервира дефицита на вода.

Въведените към този момент ограничения предизвикаха огромни забавяния, като десетки кораби трябваше да чакат, с цел да употребяват канала.

Тези забавяния " покачиха цените за доставка другаде посредством понижаване на наличния в международен мащаб брой плавателни съдове “, съгласно анализаторска записка от Администрацията за енергийна информация на Съединени американски щати.

Закъсненията за някои превозвачи на газ доближиха рекордно високи стойности в Панама, повишавайки разноските за доставка на полутечен газ от Съединени американски щати, се прибавя.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР