Панама за първи път в историята си ще играе на

...
Панама за първи път в историята си ще играе на
Коментари Харесай

Сензация! Панама вместо САЩ на Мондиала

Панама за първи път в историята си ще играе на международно състезание, откакто записа трагична победа над Коста Рика. Съединени американски щати от своя страна няма да взе участие на планетарен шампионат за първи път от 1986 година насам.

“Червеният прилив “ се наложи над костариканците като хазаин с 2:1 след надвит гол на Роман Торес две минути преди края. Така Панама зае третото място в класирането на квалификационната група в Зона КОНКАКАФ и се причисли към Мексико и Коста Рика, които към този момент се бяха класирали за Мондиал 2018. Йохан Венегас даде задатък на „ тикос “ в 36-ата минута, само че Габриел Торес изравни седем минути след почивката. В края пристигна и златния гол на Роман Торес.

Съединени американски щати се нуждаеше от точка против Тринидад и Тобаго, с цел да играе на Световното, само че вместо това загуби с 1:2 като посетител. Срещата не стартира добре за „ янките “, които се оказаха догонващи в резултата след автогол в 17-ата минута на Омар Гонсалес. В 37-ата домакините удвоиха задатъка си с попадение на Алвин Джоунс. Кристиан Пулишич върна едно попадение за Съединени американски щати незабавно след почивката, само че отборът на Брус Арена не съумя да стигне до равнене и по този начин за първи път след 1986 година няма да играе на международно състезание.

Хондурас се добра до плейофите за класиране на Мондиал 2018, откакто обърна Мексико за триумфа с 3:2. „ Ацтеките взеха задатък в 170-ата минута с попадение на Орибе Пералта, а в 34-ата Арлерт Елис изравни. Само пет минути по-късно Карлос Вела възвърне преднината на гостите. Вратарят Гилермо Очоа се намеси неубедително в 54-ата минута и по този начин Хондурас още веднъж изравни. Половин час преди края Ромел Киото вкара победния гол, който прати “драскащите катрачос “ на плейоф за Мондиал 2018 против Австралия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР