Панаирът на играчките в Ню Йорк се провежда веднъж годишно

...
Панаирът на играчките в Ню Йорк се провежда веднъж годишно
Коментари Харесай

Децата, които станаха милионери от играчки

Панаирът на играчките в Ню Йорк се организира един път годишно и притегля по над 25 000 гости от целия свят. Форумът е едно от основните събития в промишлеността, което притегля производители на играчки, търговци и медийни компании.

През последните години обаче инфлуенсърите в YouYube последователно се трансфораха в едни от най-влиятелните играчи в този бизнес, а измежду основните участници на ревюто към този момент се срещат от ден на ден малолетни представители, написа BBC.

Един от тях е 12-годишншият Деймиън Камарило, който отваря своя канал във видеоплатформата през 2015 година, а през днешния ден към този момент има близо 1 милион клиенти. Във видеата той постоянно взе участие с 8-годишния си брат Дейон - устройват си борби с водни револвери, състезават се с коли с дистанционно управление и играят на Fortnite.

Видеоканалът на Деймиън прави приблизително по 13 милиона визити на месец. Благодарение на тях фамилията му, което живее в Аризона, печели сред 400 хиляди и 1 милион $ годишно, според от сезона. Производителите на играчки му заплащат за проби на техните артикули и за реклама във видеоканала.

Бизнесът е толкоз печеливш, че бащата на Деймиън, Илай Камарило, взема решение да напусне работата си като IT експерт и да се занимава напълно с плановете на сина си.

В света на YouTube инфлуенсърите обаче има и хлапета, които печелят доста повече. 8-годишният Райън Каджи и неговият канал Ryan's World имат 24 милиона клиенти. Малчуганът е най-добре платеният "ютубър " в света с доходи от над 200 милиона $.

Откъде обаче идват всички тези приходи?

През последните години производителите на играчки са изправени пред световно стесняване на търсенето, защото от ден на ден деца избират да се забавляват "онлайн " пред телефоните, таблетите и тв приемниците.

По тази причина фирмите от промишлеността се пробват да засилят своите връзки с YouTube и останалите интернет платформи, спонсорирайки разнообразни видеоканали за промотиране на техните артикули. Много от тези рекламни канали обаче в действителност се създават от деца.

Тази наклонност не остава незабелязана от регулаторите, които се тормозят, че потреблението на малчуганите за търговски цели нарушава тяхното персонално пространство и заплашва сигурността на техните данни.

По тази причина YouTube промени политиката си за рекламните доходи, като сложи ограничавания върху обсега на така наречен "таргетирани реклами ", които са предопределени за хора с избран кръг на ползи (в случая с производителите на играчки това са точно децата).

Илай Камарило споделя пред BBC, че смяната се е очаквала от известно време и YouTube инфлуенсърите за били готови за нея. Той и неговите синове мигновено са записали спад в приходите от онлайн реклами с към 50%.

Но все пак, множеството специалисти не чакат новите рестрикции да спрат растежа на промишлеността и да попречат на разрастващото се въздействие на онлайн инфлуенсърите. В световен мащаб през 2020 година се чака бизнесът да похарчи над 10 милиарда $ за така наречен "инфлуенсър маркетинг ", което съставлява растеж от 53% по отношение на 2019 година.

По данни на Американската асоциация на производителите на играчки, представени от BBC, 40% от децата на възраст под 14 години гледат YouTube или профилираната платформа YouTube Kids най-малко по един път на седмица. Над 60% от тях най-малко един път са поискали да имат играчки, които са видели в интернет.

В тазгодишното издание на Панаира на играчките в Ню Йорк вземат участие над 100 продуценти на видеоканали в YouTube, като доста от тях, които към момента не са пълнолетни, идват дружно със своите сътрудници.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР